В ОБЛАСТІ БУДЕ ВІДНОВЛЕНО СОЦІАЛЬНИЙ ДІАЛОГ МІЖ ВЛАДОЮ, РОБОТОДАВЦЯМИ ТА ОРГАНІЗАЦІЯМИ ПРОФСПІЛОК - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорожский облсовет ПМГУ
Официальный сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

В ОБЛАСТІ БУДЕ ВІДНОВЛЕНО СОЦІАЛЬНИЙ ДІАЛОГ МІЖ ВЛАДОЮ, РОБОТОДАВЦЯМИ ТА ОРГАНІЗАЦІЯМИ ПРОФСПІЛОК

Публикации в СМИ
4 січня 2021 р.

В ОБЛАСТІ БУДЕ ВІДНОВЛЕНО СОЦІАЛЬНИЙ ДІАЛОГ МІЖ ВЛАДОЮ, РОБОТОДАВЦЯМИ ТА ОРГАНІЗАЦІЯМИ ПРОФСПІЛОК

Голова облдержадміністрації Олександр Старух провів нараду з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, де були обговорені актуальні питання реалізації державної політики у сфері праці.

Як доповіла директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Абдурахманова, епідемія коронавірусної хвороби негативно вплинула на стан економіки Запорізької області. Призупинена робота багатьох підприємств у різних сферах діяльності, також погіршилась ситуація на ринку праці.

Середньооблікова чисельність штатних працівників на підприємствах області у 2020 році зменшилась на 11,5 тис. осіб (або на 3%) та становить 341 тис. осіб.

Рівень зайнятості населення в області відповідно зменшився на 1,8% і склав 56,4%. По Україні цей показник становить 56,5%.

Незважаючи на складне економічне становище, за рівнем середньомісячної заробітної плати Запорізька область стабільно зберігає п’яту позицію серед регіонів України. За даними органів статистики, за 11 місяців 2020 року в регіоні середня зарплата склала 11 тис. 373 грн. По Україні – 11 тис. 359 грн.

Водночас, зростає сума заборгованості з виплати заробітної плати. На 01 грудня 2020 заборгованість становить 129 млн грн. Найбільші борги накопичені на 16 підприємствах державного сектору економіки.

- Головним інструментом розв’язання проблем, що є у сфері праці та зайнятості, має бути соціальний діалог між владою, роботодавцями та організаціями профспілок. Цю співпрацю необхідно відновити. Найближчим часом буде підписано новий меморандум про трьохсторонню угоду. Також до організації роботи необхідно долучати громади, які мають вплив на місцях. В країні продовжуються реформи, триває децентралізація. Ми обов'язково будемо допомагати громадам у різних питаннях, щоб всі вони були дієвими та спроможними, могли на місцях вирішувати проблемні питання, такі як проблеми зайнятості та трудових відносин, - зазначив Олександр Старух.
© Запорожский обком ПМГУ 2012
Назад к содержимому