Позиція ПМГУ. НІ - звуженню прав трудящих на безпечну працю - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорожский облсовет ПМГУ
Официальный сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

Позиція ПМГУ. НІ - звуженню прав трудящих на безпечну працю

Новости ЦК ПМГУ
21 січня 2021 р.

Позиція ПМГУ. НІ - звуженню прав трудящих на безпечну працю

Ще у грудні минулого року Профспілка металургів і гірників України принципово  та аргументовано виступила проти  проєкту Закону України «Про безпеку та здоров'я працівників на роботі», який було запропоновано до розгляду фахівцями Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, як такого, що обмежує права трудящих на безпечну працю.
Зазначений законопроєкт у порівнянні з діючим Законом «Про охорону праці» та нормами Кодексу Законів про Працю України значно скорочує зміст та обсяги існуючих прав працівників, звужує повноваження профспілок щодо захисту прав працівників на безпечні та належні умови праці і здійснення належного громадського контролю.
Саме тому ПМГУ вважає, що прийняття цього документу є порушенням  Конституції України та норм Угоди «Про асоціацію України та ЄС», якими передбачено, що у разі, коли національним законодавством встановлені більш жорсткі норми з охорони праці у порівнянні з нормативами ЄС, вони не можуть бути скасовані.
З метою донести до відома представників державної влади позицію нашої Профспілки Голова ПМГУ Рябко О.І., голови первинних профспілкових організацій направляли звернення на адресу Прем’єр-міністра Д.Шмигаля.
Оскільки це питання дуже важливе і стосується кожного працюючого в ГМК, наша Профспілка не припиняє спроб не допустити порушення українського та міжнародного законодавства та відстояти права трудящих на безпечну працю.
З метою знайти розуміння важливості питання та заручитися підтримкою в роботі над цим документом, Олександр Рябко направив листа з роз’ясненням масштабів проблеми та запрошенням до співпраці на адресу  т.в.о. Голови Держпраці Віталія Сажієнка.
© Запорожский обком ПМГУ 2012
Назад к содержимому