Нарада з питань охорони праці на ПрАТ «ЗЗРК» - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорожский облсовет ПМГУ
Официальный сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

Нарада з питань охорони праці на ПрАТ «ЗЗРК»

Новости ЦК ПМГУ
22 березня 2021 р.

Нарада з питань охорони праці на  ПрАТ «ЗЗРК»

Згідно з планом роботи Центральної ради Профспілки металургів і гірників України на перше півріччя, 17 березня 2021 року на ПрАТ «Запорізький залізорудний комбінат» було проведено спільну виїзну семінар-нараду Запорізької обласної організації Профспілки, технічної інспекції праці ПМГУ та представників Держпраці в Запорізькій області. В ході заходу було надано практичну допомогу Профкому та адміністрації ПрАТ «ЗЗРК» у зв’язку з ростом виробничого травматизму зі смертельним наслідком на підприємстві у 2020 році.

В ході наради було заслухано звіт директора з охорони праці ПрАТ «ЗЗРК» Бодосова Ю.М. про роботу адміністрації підприємства щодо виконання заходів, передбачених комісіями з розслідування нещасних випадків, які сталися в 2020 році, з метою запобігання подібним нещасним випадкам на виробництві, а також розглянуто графік виконання профілактичних (комплексних) заходів для підвищення існуючого рівня безпеки та охорони праці підприємства, покращення умов праці та виробничого середовища для працівників, запобігання випадкам виробничого травматизму та професійних захворювань.

В своєму виступі головний технічний інспектор праці ПМГУ Білик В.І. проінформував присутніх про стан виробничого травматизму та професійної захворюваності на підприємствах ГМК за 2020 рік. Він звернув особливу увагу присутніх на зростання рівня смертельного травматизму серед молоді віком від 18 до 35 років з 15% в 2019р. до 32% в 2020р. Випадків зі смертельним наслідком за стажем роботи постраждалих до 5 років – стало більше ніж у 2 рази (63%). Травмування працівників без досвіду роботи є наслідком недоліків у проведенні навчання та інструктажів, зниження рівня професійної підготовки та знань правил безпеки та інших нормативних документів з охорони праці.

На нараді також були обговорені питання якісного проведення атестації робочих місць за умовами праці, реформування в турборежимі законодавства з охорони праці. Доведена позиція та інформація про дії Профспілки металургів і гірників України щодо запропонованого до розгляду проєкту Закону України «Про безпеку та здоров’я працівників на роботі».

Після закінчення наради було проведено навчання громадських інспекторів з охорони праці комбінату. Згідно з програмою проведення навчання перед ними з лекціями виступили Білик В.І., головний технічний інспектор праці Запорізької обласної ради ПМГУ Скороходов І.О. та начальник управління нагляду ГУ Держпраці у Запорізькій області Адамчук А.А.


© Запорожский обком ПМГУ 2012
Назад к содержимому