Соціальний діалог: створено Раду ФМУ та ПМГУ - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорожский облсовет ПМГУ
Официальный сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

Соціальний діалог: створено Раду ФМУ та ПМГУ

Новости ЦК ПМГУ
23 березня 2021 р.

Соціальний діалог: створено Раду ФМУ та ПМГУ

В м. Києві 19 березня відбулась консультативна зустріч представників Профспілки металургів і гірників України з представниками роботодавців – учасників Федерації металургів України.

Участь у зустрічі взяли Голова ФМУ Біленький С.Л., директор з персоналу ТОВ «Метінвест холдинг» Пімкін О.Є, директор департаменту із взаємодії з громадськими організаціями ТОВ «Метінвест холдинг» Цуркан М.Л., директор департаменту з персоналу ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Чермазович Ю.О., керівник департаменту ТОВ «Інтерпайп Україна» Самойленко І.С., керівник департаменту Об’єднаної гірничо-хімічної компанії Нікольська О.Д.

Від ПМГУ участь брали Голова ПМГУ Рябко О.І., заступники голови (Гавриленко В.М., Оверковський Б.М.) голови первинних та територіальний організацій Профспілки (Аскольдов І.Ю., Деркач Ю.Л., Дорошенко С.М., Какуша С.Д., Клименко Ф.Ф., Крамарчук С. Л., Маринюк Н.М., Під’яблонський М.І.,Полтавець С.М.,Сєдов В.М., Шамрицька Н.А.).

На зустрічі було обговорено низку питань, зокрема:
1. Про утворення Ради Федерації металургів України та Профспілки металургів і гірників України.
2. Про напрями спільних дій щодо забезпечення стабільної роботи підприємств ГМК України.
3. Про перегляд розмірів заробітних плат на підприємствах ГМК України в 2021 році.
Щодо утворення Ради ФМУ та ПМГУ, учасники консультацій одностайно підтримали необхідність її утворення, узгодили відповідний проект Положення та кількісний склад – по 6 осіб від Сторони та 6 осіб постійних замісників, обговорили питання для розгляду.

З питання щодо перегляду розмірів заробітних плат - учасники обговорили позиції Сторін.

Представниками ПМГУ озвучено актуальні проблеми з оплатою праці на підприємствах ГМК. Зокрема йшлося про низький рівень заробітної плати на окремих підприємствах галузі, необхідність усунення міжпосадових, міжкваліфікаційних диспропорцій у розмірах окладів (тарифних ставок) працівників однакової кваліфікації та професії, які виконують однакову за трудовими функціями роботу.

При прийнятті рішень щодо підвищення заробітної плати представники ПМГУ пропонували орієнтуватись на збільшення частки основної заробітної плати, шляхом підвищення ставок (окладів) та частки працівників, яким нарахована заробітна плата у розмірі 2,5-3 мінімальних заробітних плат (15000-18000 грн).

Щодо темпів та строків підвищення заробітної плати, Профспілка акцентувала увагу на нормах чинної Галузевої угоди ГМК України, якою передбачено щорічне зростання середньої заробітної плати не менш ніж на 18 відсотків на базі підвищення ефективності виробництва. Виходячи з результатів діяльності за 2020 рік ПМГУ вважає, що переважна більшість галузевих підприємств має економічні можливості для підвищення фонду оплати праці на підприємствах ГМК України на 20%.

Представниками роботодавців позицію Профспілки було взято до відома з метою подальшого її обговорення на наглядових радах компаній та прийняття остаточного рішення щодо підвищення заробітних плат.

© Запорожский обком ПМГУ 2012
Назад к содержимому