Шахтарська праця заслуговує на повагу та визнання - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорожский облсовет ПМГУ
Официальный сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

Шахтарська праця заслуговує на повагу та визнання

Новости ЦК ПМГУ
25 березня 2021р.

Шахтарська праця заслуговує на повагу та визнання

Голова первинної організації ПМГУ на Запорізькому залізорудному комбінаті М.Пастушенко направив на адресу народного депутата України Юлії Яцик звернення щодо нівелювання суті Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці» № 345-VI від 2.09.2008 року, що виражається в скасуванні норми про пільгове оподаткування доходів шахтарів. До цього листа додаються підписи представників трудового колективу ПрАТ ЗЗРК, які вважають, що таку ситуацію треба змінювати та повністю підтримують звернення профлідера.

На сторінці первинки ЗЗРК у Фейсбуці надана така інформація:
«Шахтарська праця - це особливий, небезпечний і одночасно економічно важливий вид діяльності, який заслуговує на повагу та визнання! Саме тому Верховна Рада України VI скликання свого часу прийняла закон «Про підвищення престижності шахтарської праці».

Цей закон давав працівникам, зайнятим на підземних роботах, низку привілеїв. Однією з них була норма про пільгове оподаткування доходів шахтарів. І дійсно, ми всі з вами пам'ятаємо період, коли ставка ПДФО становила 10%. Але, після Податкової реформи в 2015 році цей привілей було скасовано, а сам закон «Про підвищення престижності шахтарської праці» став черговим популістським документом, адже сьогодні жоден з його пунктів не виконується, а ставка ПДФО становить 18%.

Тому, від трудового колективу було складено лист з пропозицією повернути до Податкового Кодексу України норму, яка раніше встановлювала ставку ПДФО для шахтарів на рівні 10%. Дана ініціатива знайшла підтримку в особі голови профкому ПО ПМГУ на ЗЗРК Миколи Пастушенко та одноголосно була затверджена на засіданні профспілкового комітету комбінату. Лист з підписами всіх членів профспілкового комітету комбінату було направлено на адресу народного депутата України від 79-го округу Юлії Яцик».

Робітники Запорізького залізорудного комбінату сподіваються на підтримку своїх вимог та на допомогу у вирішенні цього питання від Федерації профспілок України та громадськості.


© Запорожский обком ПМГУ 2012
Назад к содержимому