МОП: Провідні експерти з усього світу закликають вважати охорону праці безпекою праці основним правом - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорожский облсовет ПМГУ
Официальный сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

МОП: Провідні експерти з усього світу закликають вважати охорону праці безпекою праці основним правом

Публикации в СМИ
29 березня 2021 р.

МОП: Провідні експерти з усього світу закликають вважати
охорону праці безпекою праці основним правом

Провідні світові експерти з питань охорони праці закликали Міжнародну організацію праці (МОП) визнати охорону праці основним правом напередодні дебатів з цього питання в Адміністративному органі МОП, яка була проведена 23 березня.

Профспілки закликають Конференцію МОП у червні 2021 року поставити охорону праці на найвищий рівень міжнародних трудових стандартів, щоб підвищити відповідальність урядів та роботодавців за порятунок життя на виробництві та `` отримати ратифікацію Основних конвенцій у цій галузі охорони праці більшою кількістю країн.

Це було б виконано зобов’язання, що містяться в Декларації МОП про річницю сторіччя 2019 року, ухваленій одноголосно урядами, працівниками та роботодавцями, щодо забезпечення охорони праці всіх працівників та робітників.

Collegium Рамаццині , головний незалежний міжнародний орган , що складається з експертів в області охорони праці та екологічної медицини, закликав МОП терміново реалізувати, в ідеалі на Конференції в 2021 році, рішення , ухвалені Міжнародною організацією праці в 2019 році.

За словами колегіуму Рамацціні : «Сотні мільйонів людей у ​​всьому світі щороку отримують травми на виробництві. І ще мільйони втрачають життя. Цього бійні можна уникнути за умови, що найвищий пріоритет відводиться захисту працівників та охорона праці та безпека праці визнаються основним правом людини. МОП повинна діяти якомога швидше, визнаючи охорону праці та безпеку праці одним із основних прав на роботі ”.

Рятуйте життя на роботі
Нік Пол, генеральний директор Товариства медицини праці, що базується у Великобританії, міжнародного органу з питань охорони здоров'я, сказав: "Товариство медицини праці рішуче підтримує визнання здоров'я та безпеки у Великобританії. Робота як одне з основних прав у робота МОП ”. Ми закликаємо Адміністративний орган МОП терміново діяти, виконуючи рішення, прийняте на Столітній конференції МОП (108-а сесія) у 2019 році, щоб закріпити визнання охорони праці та безпеки праці як одне з основних прав на роботі в порядку денному Міжнародна конференція праці в 2021 році ”.

Генеральний секретар МКП Шаран Берроу заявив: «Уряди та роботодавці повинні слухати цих видатних експертів. Занадто довго захист працівників від травм та захворювань, пов’язаних з виробництвом, отримав нижчий статус порівняно з іншими основними правами на роботі. Деякі роботодавці і навіть уряди, здається, вважають, що витрати на ведення бізнесу можуть мати пріоритет над життям робітників. Надання правового статусу охороні здоров'я та безпеки, які вони заслуговують, допомогло б виправити історичну помилку та подвоїти зусилля з метою контролю пандемії Covid-19. "

© Запорожский обком ПМГУ 2012
Назад к содержимому