Солідарність та обмін досвідом – запорука ефективності профспілок - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорожский облсовет ПМГУ
Официальный сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

Солідарність та обмін досвідом – запорука ефективності профспілок

Новости ЦК ПМГУ
29 березня 2021 р.

Солідарність та обмін досвідом – запорука ефективності профспілок

25 березня в онлайн-режимі відбувся VII Конгрес Профцентру «Союзметал».

Профцентр «Союзметал» - це міжнародне об'єднання профспілок трудящих гірничо-металургійної промисловості, основна мета якого - координація дій та обмін досвідом захисту соціально-трудових прав металургів і гірників - членів профспілок. Створено Профцентр у березні 1993 року, і сьогодні він об’єднує майже півтора мільйони працівників з Білорусі, Вірменії, Грузії, Казахстану, Киргизії, Росії, Таджикистану, Узбекистану, України.

У роботі VII Конгресу від Профспілки металургів і гірників України брали участь 11 делегатів.

Зі звітом про роботу Профцентру «Союзметал» за минулі п’ять років (з березня 2016 р. до березня 2021 р.) та основні напрямки діяльності на майбутній період виступив Президент об'єднання Асилбек Жамашули Нуралін, Голова Профспілки трудящих гірничо-металургійної промисловості Республіки Казахстан.

Він акцентував увагу учасників Конгресу на тому, що в останні часи пріоритетом в діяльності всіх членських організацій «Союзметалу» було подолання негативного впливу світової фінансово-економічної кризи на зайнятість спілчан та рівень їх доходів. Перегляд трудового законодавства з метою зменшення гарантій трудящих, карантинні заходи, викликані поширенням коронавирусної інфекції, інші проблеми, спільні для наших країн, ставили перед профспілками нові завдання, вирішення яких вимагало відповідних нестандартних рішень. А. Нуралін проаналізував особливості соціально-економічної ситуації у країнах-членах Профцентру «Союзметалл», розповів про дії та заходи, які було вжито гірничо-металургійними профспілками для мінімізації наслідків кризових явищ для трудящих ГМК.

Після промови Президента МОП «Союзметал» з доповідями про роботу у звітний період виступили представники різних країн.

Делегати Конгресу уважно слухали виступ Голови ПМГУ О.Рябка щодо діяльності Профспілки в умовах соціально-економічної кризи та заходах, що вживаються для захисту прав і інтересів українських трудящих. Зокрема професійне зацікавлення викликала інформація Олександра Івановича про створення Ради ПМГУ і Федерації металургів України, про хід і перспективи переговорів ПМГУ з роботодавцями ГМК з метою збільшення рівня заробітної плати спілчан та забезпече6ння стабільної роботи підприємств галузі.

Проаналізувавши та обговоривши звітну доповідь Президента та виступи представників членських організацій МОП «Союзметал», делегати Конгресу прийняли програмний документ «Основні напрямки діяльності Профцентру «Союзметалл» на 2021-2026 роки».

Одним з важливих питань порядку денного Конгресу було обрання Президента Профцентру «Союзметал». На наступні п'ять років ним залишився А.Нуралін, віце-президентами переобрані голова ГМПР О.Безимянних та голова ПМГУ О.Рябко. Генеральним секретарем об'єднання був призначений А. Шведов. До складу Контрольно-ревізійної комісії увійшов перший заступник Голови ПМГУ В.Гавриленко.

© Запорожский обком ПМГУ 2012
Назад к содержимому