СЕМІНАР. ОХОРОНІ ПРАЦІ – УВАГУ ТА ЕФЕКТИВНІ ДІЇ ПРОФСПІЛОК - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорожский облсовет ПМГУ
Официальный сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

СЕМІНАР. ОХОРОНІ ПРАЦІ – УВАГУ ТА ЕФЕКТИВНІ ДІЇ ПРОФСПІЛОК

Новости ФПУ
19 травня 2021 р.

Питання надійного та ефективного захисту прав людини праці, у тому числі і права на гідну і безпечну працю, будуть  у центрі  уваги делегатів VIII з’їзду Федерації профспілок України, що відбудеться 25 травня цього року. Про це заявив Голова ФПУ Григорій Осовий, виступаючи 18 травня на відкритті семінару-наради  «Підсумки роботи технічних інспекторів праці членських організацій ФПУ з 2020 рік, сучасні виклики та пріоритетні завдання на 2021 – 2022 роки», яка присвячена 103-річниці з дня утворення технічної інспекції праці профспілок України.

Григорій Осовий подякував тим, хто щоденно несе важку та відповідальну службу, домагаючись чіткого забезпечення та дотримування на практиці принципів безпечної праці, охорони єиття та здоров’я працівників/ Він зазначив, що багато вже зроблено фахівцями апарату ФПУ, представниками членських організацій для забезпечення цих принципів, у тому числі і на законодавчому рівні. Ще раз підкресливши необхідність та важливість діяльності технічних інспекторів праці, всіх, хто має відношення до забезпечення безпеки праці, Голова ФПУ наголосив, що зараз необхідно ефективно пройти шлях трансформації системи охорони праці. На цьому шляху дуже важливо відстоювати принципові  позиції профспілкової сторони у справі надійного і ефективного захисту прав та інтересів працівників у тому числі і в праві на гідну і безпечну працю.

Дуже цікаво та хвилююче привітав учасників семінару ветеран технічної інспекції праці профспілок Микола Міленький.


Про підсумки роботи технічних інспекторів праці членських організації ФПУ за 2020 рік та необхідність змін проінформувала провідний інспектор з питань охорони праці Департаменту охорони праці ФПУ Діана Казакова.


На семінарі також виступили представники членських організацій ФПУ. Про позицію Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України щодо законопроекту Мінекономіки «Про безпеку та  здоров’я працівників» проінформував головний технічний інспектор праці ПМГУ Володимир Білик, а з питання «COVID-19 – як лакмусовий папір кризового стану у сфері охорони праці та захисту працюючих» виступив головний інспектор Профспілки працівників охорони здоровя України Володимир Фесан.

Підсумки обговорення актуальних і важливих тем охорони праці під час семінару-наради підбив заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий.

© Запорожский обком ПМГУ 2012
Назад к содержимому