Семінар-навчання Правової інспекції праці ПМГУ - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорожский облсовет ПМГУ
Официальный сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

Семінар-навчання Правової інспекції праці ПМГУ

Новости ЦК ПМГУ
18 червня 2021 р.

З 15 по 17 червня 2021 року у місті Києві Правова інспекція праці проводила семінар-навчання для інспекторів праці Профспілки. Також до заходу були залучені фахівці відділу організаційної та профспілкової роботи ПМГУ.

Відкрив семінар заступник голови Профспілки Богдан Оверковський, який розповів про нові законодавчі ініціативи, зокрема, щодо нового підходу до формування та застосування прожиткового мінімуму, проінформував про негативні наслідки, до яких може призвести прийняття проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань формування прожиткового мінімуму та створення передумов для його підвищення», внесений народними депутатами України Третьяковою Г.М. та іншими (реєстр. № 3515 від 20.05.2020). Також учасники семінару були поінформовані про хід роботи над законопроєктом «Про колективні договори і угоди».

Перший день семінару був присвячений питанню державної реєстрації змін відомостей про Профспілку, її організацій. Роз’яснення щодо вимог до документів, які подаються для державної реєстрації з цих питань, надала Головний спеціаліст відділу реєстрації громадських формувань Управління реєстрації громадських формувань, друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств Департаменту нотаріату та державної реєстрації Міністерства юстиції України Юлія Заєць.

16 червня навчання проходило у Будинку спілок. Про особливості діяльності профспілок як юридичних осіб, зокрема з питань підстав виникнення трудових відносин, змін та припинення правовідносин; про проблемні питання застосування трудового законодавства; правові новели щодо реформування трудового законодавства розповіла експерт журналу «Довідник кадровика» Зоя Васильова. Детально зупинилися на нововведеннях законопроєктів № 5371 від 13.04.2021; № 5371-1 від 27.04.2021; № 5388 від 16.04.2021; № 5388-1 від 30.04.202 та загрозах, які вони несуть.
Про те, як сьогодні ведеться облік трудової діяльності, про перехід на електронні трудові книжки та про запровадження електронних лікарняних поінформувала правовий інспектор праці ПМГУ Галина Просяник.

У другій половині дня правові інспектори праці на чолі з головним інспектором праці ПМГУ Ольгою Зубець розглянули нову редакцію Статуту ПМГУ.

В останній день заходу правовий інспектор праці Володимир Пророк розповів про порядок стягнення в судовому порядку заборгованості із профспілкових внесків та відрахувань на культурно-масову роботу. Правові інспектори розглянули типові помилки, які зустрічаються при укладанні договорів між підприємством та профспілковою організацією щодо перерахування членських профспілкових внесків та коштів на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу.
Всі три дні учасники семінару брали активну участь в обговоренні піднятих тем, ділились своєю практикою та досвідом. Зробили висновок, що законодавство постійно змінюється, і це нормальний процес. Завдання профспілок, які здійснюють громадський контроль за дотриманням законодавства про працю, - вчасно реагувати на негативні законодавчі ініціативи уряду, народних депутатів, застосовувати всі заходи впливу для недопущення звуження конституційних прав працівників та порушення міжнародних конвенцій.

© Запорожский обком ПМГУ 2012
Назад к содержимому