Молодь звернулась до Президента України, а відповів його Офіс: ні про що… - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорожский облсовет ПМГУ
Официальный сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

Молодь звернулась до Президента України, а відповів його Офіс: ні про що…

Новости ЦК ПМГУ
17 серпня 2021 р.

17 червня цього року Молодіжна рада Профспілки металургів і гірників України звернулась з офіційним листом до Президента України В.Зеленського – гаранта конституційних прав громадян, в якому застерегла Главу Держави від негативних наслідків, які може спричинити прийняття антисоціальних законопроєктів №5371 та №5388.

У листі молодих працівників (віком до 35 років) підприємств гірничо-металургійного комплексу викладена аргументована позиція щодо законодавчих ініціатив влади з реформування трудового законодавства.

Зазначимо, що до складу ПМГУ, крім робітничої молоді, також входять студенти профільних коледжів, які готують фахівців для галузі. Всього молодіжний авангард нашої профспілки складає 62 тисячі осіб. А це - немало.

Хотілося б сподіватись, що більша частина з них залишиться працювати на українських підприємствах. І залежить це від того, наскільки влада зможе забезпечити основоположні права і свободи громадян, в першу чергу – на гідну працю і гідне життя.

Нещодавно отримали з Офісу Президента відповідь на лист Молодіжної ради, у якій вказано, що дані питання не входять до компетенції В.Зеленського і тому переадресовані до Верховної Ради і Кабінету Міністрів України (лист №44-01/2067 від 19.07.2021 підписала заступник керівника Офісу Ю.Свириденко). Тобто не зазначена позиція Глави Держави стосовно вказаних законопроєктів, які на думку молоді порушують принципи справедливості та законності.

Оцінюючи таку відповідь, припускаємо, що Президент і не знав про існування цього листа, бо чиновники Офісу Президента ще донедавна були головними ініціаторами цих законодавчих змін… Але ми всі знаємо, що зовсім недавно В. Зеленський і сам входив до молодіжної категорії і завжди виявляв ініціативи поспілкуватись з молоддю та обговорити її проблеми.

На жаль, голос робітничої молоді в Офісі Президента не почули!

Ось що говорить з цього приводу голова Молодіжної ради Профспілки Катерина Гордєєва:
- Звичайно, ми розуміємо зайнятість та відповідальність Глави Держави. Але все ж розраховували на його особисту реакцію, тобто оцінку ситуації та його бачення вирішення проблеми з надмірним відтоком молоді на заробітки за кордон. Молодь нашої галузі – це авангардна частина суспільства: ми фахово підготовлені, виконуємо складні виробничі завдання та управляємо багатьма з них, маємо активну громадянську позицію, патріотично налаштовані і любимо свою країну.

Тому молодь хоче кращих змін, удосконалення та розвитку, а не позбавлення трудових прав та звуження можливостей для молодої людини.

І ще одна маленька деталь: багато хто з середовища молодих металургів і гірників голосував у 2019 році за чинного Президента. Звісно, сподівались всі на спільну з Президентом плідну працю, демократичні зрушення та зростання економіки. І ось сьогодні отримали у відповідь таке байдуже ставлення. Звернулися до Володимира Олександровича, а він нам переказав через працівника канцелярії, що такі питання – не в його компетенції.

Пане Президенте, освічена, професійна та патріотична молодь зробить свої висновки. Не сумнівайтесь!


© Запорожский обком ПМГУ 2012
Назад к содержимому