Охорона праці: спільна позиція Профспілок і роботодавців - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорожский облсовет ПМГУ
Официальный сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

Охорона праці: спільна позиція Профспілок і роботодавців

Новости ЦК ПМГУ
25 серпня 2021 р.

СПО об’єднань профспілок та СПО сторони роботодавців на національному рівні, як суб’єкти соціально-трудових відносин, звернулися з листом до Кабінету Міністрів України щодо законопроєкту «Про безпеку та здоров’я працівників на роботі».

Слід зазначити, що недавно відбулася робоча зустріч представників Мінекономіки зі сторонами соціального діалогу щодо наближення позицій відносно законопроєкту «Про безпеку та здоров’я працівників на роботі» в останній редакції (від 19.07.2021р.). На ній були присутні група експертів Мінекономіки, група фахівців Державної служби України з питань праці, представники роботодавців, фахівці Державної регуляторної служби та інші фахівці, а від сторони профспілок СПО об’єднань профспілок були присутні Голова СПО, Голова ФПУ Г.Осовий, Голова ПМГУ О.Рябко, очільники та спеціалісти українських профспілок. Сторона профспілок вже вкотре висловила свою позицію про чергове непогодження законопроєкту також і в цій редакції, озвучила основні зауваження до нього, наголосила на загрозах і неприпустимих ризиках, які можуть виникнути у разі його прийняття.

Результатом зустрічі став спільний лист СПО об’єднань профспілок та СПО сторони роботодавців на національному рівні до Кабінету Міністрів України.

Крім іншого, у листі викладені пропозиції щодо ініціювання перегляду проблемних питань правового регулювання Закону України «Про охорону праці» з метою осучаснити цей Закон замість прийняття законопроєкту Мінекономіки «Про безпеку та здоров’я працівників на роботі». Також автори листа вважають за доцільне перенесення терміну подання законопроєкту «Про безпеку та здоров'я працівників на роботі» до Верховної Ради України з вересня 2021 року на грудень цього року.


© Запорожский обком ПМГУ 2012
Назад к содержимому