БОРОТЬБА ТРИВАЄ - № 5388, ВІДПОВІДДЮ СТАНУТЬ СОЛІДАРНІ ДІЇ ПРОФСПІЛОК - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорожский облсовет ПМГУ
Официальный сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

БОРОТЬБА ТРИВАЄ - № 5388, ВІДПОВІДДЮ СТАНУТЬ СОЛІДАРНІ ДІЇ ПРОФСПІЛОК

Новости ФПУ
22 вересня 2021 р.

Незважаючи на жорстку позицію, висловлену на засіданні Парламенту представниками профспілок у Верховній Раді України - народними депутатами України Івченком В.Є., Рудиком С.Я. та Волинцем М.Я., а також іншими народними депутатами України проти прийняття проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції трудових відносин» (реєстр. № 5388 від 16.04.2021), законопроект за рахунок голосів провладної більшості (240 голосів) прийнято у першому читанні. Проти законопроекту виступили 23, а утрималися чи не голосували 113 народних депутатів України.
Політична фракція чи група
«За»
«Проти»
«Утрималися»
«Не голосували»
СЛУГА НАРОДУ
223006
ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ
001519
Європейська солідарність
00213
Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»
01653
Партія «За майбутнє»4474
ДОВІРА
7163
Позафракційні
6051
ГОЛОС
02141
240237340
Позиція СПО об’єднань профспілок та міжнародних профспілкових організацій  щодо недопущення прийняття законопроектів, які порушують фундаментальні права людини, звужуючи трудові права працівників та нівелюючи правозахисну функцію профспілок, так і не була почута.

Відповіддю профспілок владі мають стати солідарні дії щодо проведення 7 жовтня 2021 року у Всесвітній день дій за гідну працю в м. Києві широкомасштабної попереджувальної всеукраїнської акції протесту профспілок проти просування владою таких законодавчих ініціатив!

Профспілка Запорізької обласної організації профспілки металургів і гірників України стурбована черговою спробою звуження обсягу трудових прав та соціальних гарантій працівників у порівнянні з чинним національним законодавством, та нівелюванням представницької і захисної функції профспілок завдяки просуванню законопроектів: "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо дерегуляції трудових відносин" за № 5371 і "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність" №5388, які порушують конституційні права працівників і їх представників профспілок. Направили Голові Верховної Ради України Разумкову Д.О., Головам фракцій Верховної Ради України та народним депутатам України від Запорізької області звернення що до неприйняття законопроектів №5371 та №5388.  На що депутати Верховної Ради України від Запорізької області відреагували наступним чином.
Фракція політичної партії "СЛУГА НАРОДУ"
Бондаренко
Олег Володимирович
За
Касай
Геннадій Олександрович
За
Крячко Михайло Валерійович
За
Нікітіна Марина Вікторівна
За
Соха Роман Васильович
За
Яцик Юлія Григорівна
Не голосувала
Фракція політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА-ЗА ЖИТТЯ"
Кальцев Володимир Федорович
Не голосував
Пономарьов
Олександр Сергійович
Не голосував
Королевська Наталія Юріївна
Відсутня


Депутатська група "Партія "За майбутнє"
Мінько Сергій Анатолійович
Утримався


Позафракційні
Шевченко
Євгеній Володимирович
За


© Запорожский обком ПМГУ 2012
Назад к содержимому