Співголова Національної трьохсторонній  соціально-економічної ради від профспілкової сторони, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий 19 жовтня взяв участь у зустрічі представників Сторони організацій роботодавців НТСЕР з координаторкою ООН в Україні Оснат Лубрані.

Під час зустрічі роботодавці проінформували про стан соціального діалогу в Україні, про перші кроки щодо відновлення роботи НТСЕР, запуск діяльності її комітетів і висловили сподівання, що на цій площадці будуть обговорюватися найбільш актуальні питання соціально-економічного розвитку країни. Було озвучено пропозиції, які будуть надаватися Уряду, Верховної Раді для реалізації.

У зустрічі взяв участь Голова НТСЕР, Голова Об’єднання організацій роботодавців України, президент УСПП Анатолій Кінах і керівник Секретаріату НТСЕР Наталія Ненюченко, інші представники Сторони організацій роботодавців, Секретаріату.  

Оснан Лубрані із задоволенням зазначила, що в Україні відбувається процес відновлення соціального діалогу і є ознаки того, що сьогодні дійсно важливі питання, які турбують його сторони, будуть розглядатися на площадці Національної трьохсторонній соціально-економічної ради з метою пошуку взаємоприйнятних рішень.

Співголова НТСЕР від профспілкової сторони Григорій Осовий проінформував про те, як профспілки України відзначили Всесвітній день дій за гідну працю, акцентувавши на тому, що вони є активними прибічниками реалізації відповідних пріоритетів, визначених ООН, серед яких питання зайнятості та гідної праці визначені в ряду найбільш важливих. Голова ФПУ наголосив на тому, що в цій день відбулася широка інформаційна кампанія з висвітлення цілей, завдань, які потрібно досягти для реалізації гідної праці в Україні. При цьому продемонстрував інформаційні матеріали, які було випущено Федерацією профспілок України до цього дня. Одночас він проінформував про те, шо саме у цій день відбулася
Всеукраїнська акція протесту профспілок в формі маніфестації і мітингу біля Будинку Уряду. Були сформовані вимоги до органів влади, організацій роботодавців, відбулися зустрічі представників профспілок з керівництвом Кабінету Міністрів та Верховної Ради України. На сьогоднішній день урядовою стороною здійснено певні заходи організаційного характеру щодо взяття до розгляду вимог профспілок, дані відповідні доручення міністерствам та відомствам. Значна частина цих питань буде розглядатися як раз на площадці НТСЕР, на засіданнях її комітетів, які повинні сформувати конкретні механізми реалізації вимог і пропозицій профспілок, визначити, у який спосіб вони можуть бути досягнуті.

Ця інформація була із зацікавленістю сприйнята координаторкою ООН. Голова ФПУ передав разом з вимогами та ілюстративними матеріалами до Всесвітнього дня дій за гідну працю також матеріали VIII з’їзду Федерації профспілок України, які висвітлюють основні засади її діяльності на наступні п’ять років, для орієнтації та комунікації з ФПУ.