ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ПРАВЛІННЯ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорожский облсовет ПМГУ
Официальный сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ПРАВЛІННЯ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

Новости ФПУ
19 листопада 2021 р.


18 листопада 2021 року відбулося перше засідання нового складу правління Фонду соціального страхування України, на якому були прийняті установчі рішення, такі як  формування персонального складу правління Фонду, визначення черговості головування представницьких сторін у правлінні Фонду, обрання голови правління Фонду та його заступників, затвердження персонального складу постійних комісій Фонду, а також затвердження Звіту про виконання бюджету Фонду за 2020 рік, схвалення проєкту бюджету Фонду на 2022 рік, внесення змін до структури органів Фонду та граничної чисельності працівників Фонду, кадрові питання  тощо.

До складу правління Фонду делеговано по 7 осіб від кожної представницької сторони – роботодавців, уряду та профспілок. Сторони визначились, що перші два роки із шестирічної каденції цього складу правління Фонду головуватиме урядова сторона, наступні два роки – сторона роботодавців і останні два роки – сторона профспілок.
Головою правління Фонду обрано Котика Євгена Дмитровича – першого заступника Міністра соціальної політики України.

Заступником Голови правління Фонду від профспілкової сторони обрали – Землянську Наталію Геннадіївну – голову Всеукраїнської профспілки виробничників, підприємців та трудових мігрантів, від сторони роботодавців Цветова Володимира Юрійовича – віце-президента Всеукраїнського об’єднання «Федерація роботодавців скляної промисловості України».
Правлінням призначено двох заступників директора Виконавчої дирекції Фонду – Рожанковського М.В. та Вовка І.В.

Бюджет Фонду на 2022 рік схвалено правлінням із розрахунковим дефіцитом коштів 6 802 655 тис.грн. з урахуванням боргів перед застрахованими особами, які перейдуть з 2021 року (більш ніж 3,4 млрд.грн.). Тобто 16,4% коштів не вистачатиме бюджету Фонду для покриття всіх видатків Фонду. А якщо враховувати практику останніх років, коли вся нестача коштів була заборгованістю перед застрахованими особами по виплатам допомоги з тимчасової втрати працездатності і по вагітності та пологах (що сумарно в 2022р. становитиме 26 143 628 тис.грн) – то фактично 26% цих видатків не зможуть бути профінансованими. За рішенням правління, за результатами прийняття Державного бюджету на 2022 рік, бюджет Фонду буде переглянуто з урахуванням усіх необхідних змін. Крім того, за протокольним дорученням правління Виконавча дирекція Фонду має розробити зміни до Порядку складання та виконання бюджету Фонду з метою висвітлення сум дефіциту коштів та заборгованості перед застрахованими особами.

Зміни структури органів Фонду та граничної чисельності працівників Фонду обумовлена зміною адміністративно-територіального устрою України. Останній раз структура та гранична чисельність Фонду затверджувались у 2017 році.

© Запорожский обком ПМГУ 2012
Назад к содержимому