РОБОТА ПРОФСПІЛОК В УМОВАХ ВОЄННОГО ЧАСУ - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

РОБОТА ПРОФСПІЛОК В УМОВАХ ВОЄННОГО ЧАСУ

Новости ПАО "Запорожсталь"
26 жовтня 2022 р.

З початку бойових дій українські профспілки роблять усе можливе щоб забезпечити обороноздатність та життєдіяльність країни, створити міцний тил, допомогти фронту. Федерація профспілок України, профспілкові організації різних галузей, територіальні об'єднання надають постійну фінансову підтримку Збройним силам України, допомагають вимушеним переселенцям, беруть активну участь у волонтерській діяльності.

Профспілка металургів і гірників України та її структурні ланки добре розуміють що в умовах воєнного часу на перший план виходять питання забезпечення обороноздатності країни, тому з першого дня війни максимально цьому сприяють. На сьогоднішній день ПМГУ витратила на вищезазначені заходи понад 30 млн грн.
 
Сьогодні фронту потрібен міцний тил, тому своїм головним завданням ПМГУ вважає підтримку та поновлення діяльності промислових підприємств, збереження робочих місць, забезпечення для робітників гідних умов праці та заробітної плати.

Діяльність первинної організації «Запоріжсталі» з початку війни спрямована на допомогу військовим, соціально-економічний захист металургів, надання їм необхідної консультативної, матеріальної та моральної допомог.

Соціально-економічна робота
Спеціалісти профкому беруть участь у щотижневих нарадах ЦР ПМГУ, де аналізується інформація про роботу підприємств гірничо-металургійного комплексу України, обговорюються законопроекти, що регулюють трудові відносини та питання оплати праці.

Спільно з адміністрацією комбінату фахівці профкому опрацювали зміни до Колективного договору. Це сприяло збереженню робочих місць та своєчасній виплаті заробітної плати. Профспілковий комітет спільно з відділом оплати праці адаптує зміни в системі оплати праці до умов військового часу.

Військова амуніція для захисників
На підставі звернення голови профспілкової організації Леоніда Анісімова генеральним директором Олександром Мироненком було ухвалено рішення щодо забезпечення працівників, мобілізованих у ЗСУ, засобами захисту.

Голови цехових комітетів спільно з волонтерами передали понад 600 бронежилетів та 500 армійських касок працівникам «Запоріжсталі», «ЗЛМЗ» та «МПС», мобілізованим до лав ЗСУ та перебувають на службі в підрозділах територіальної оборони.

Матеріальна допомога
З початку військових дій профспілковий комітет надав матеріальну допомогу понад 1200 працівникам та ветеранам на суму більш 1 мільйона гривень.

На організацію похорон працівників, загиблих у ході бойових дій, виділено понад 220 тисяч гривень.

Профспілковий комітет надав матеріальну допомогу 93 вимушеним переселенцям-членам ПМГУ, працевлаштованим на наші підприємства на суму 465 тисяч гривень.

Фонд Милосердя та здоров'я надав благодійну допомогу більш ніж 1 тисячі працівників та ветеранів на суму понад 4 мільйони гривень. 50 працівникам та членам їх сімей, які постраждали в ході військових дій, було надано благодійну допомогу на суму 352 тисячі гривень. Чотири родини, які постраждали в ході ракетних ударів по місту, у яких було пошкоджене майно та повністю зруйноване житло отримали більш 25 тисяч гривень.

Діяльність Профспілки металургів та гірників України та первинної організації ПМГУ «Запоріжсталь» в умовах воєнного часу спрямовані на збереження виробництва, трудового колективу, вирішення актуальних соціально-економічних проблем членів профспілки та наближення якнайшвидшої Перемоги.


© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому