СПО ОБ’ЄДНАНЬ ПРОФСПІЛОК – ПРЕДСТАВНИЦТВО В УРЯДІ, УРЯДОВИХ ТА ПАРЛАМЕНТСЬКИХ КОМІТЕТАХ (06 -10 ГРУДНЯ 2021 РОКУ) - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорожский облсовет ПМГУ
Официальный сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

СПО ОБ’ЄДНАНЬ ПРОФСПІЛОК – ПРЕДСТАВНИЦТВО В УРЯДІ, УРЯДОВИХ ТА ПАРЛАМЕНТСЬКИХ КОМІТЕТАХ (06 -10 ГРУДНЯ 2021 РОКУ)

Новости ФПУ
15 грудня 2021 р.

09 грудня 2021 року відбулося засідання Кабінету Міністрів України (у режимі відеоконференції), в якому взяв участь Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Осовий Г.В.

Було розглянуто 74 проект нормативно-правових актів, 16 з яких опрацьовано в рамках СПО об’єднань профспілок.
Найбільш важливі:
·       законопроекти «Про мораторій на відчуження майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу РСР», «Про правовий режим майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу РСР»;
СПО об’єднань профспілок опрацьовано зазначені законопроекти та надано низку зауважень та пропозицій. Під час засідання Уряду Голова СПО об’єднань профспілок Григорій Осовий звернувся до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням внести законопроекти на обговорення і надати слово для озвучення профспілкової аргументації. Пропозицію було відхилено і законопроекти прийнято без обговорення.
·       проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до бюджету Пенсійного фонду України на 2021 рік», який розглядався СПО об’єднань профспілок і був підтриманий;
·       проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству охорони здоров’я на 2021 рік».
СПО об’єднань профспілок погоджено проект розпорядження.
 08 грудня 2021 року - засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів (у режимі відеоконференції), в якому взяв участь перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Шубін О.О.
Було розглянуто 12 законопроектів та інші питання, зокрема:
·       «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оплати праці» (р.№ 5857);
СПО об’єднань профспілок опрацьовано зазначений законопроект та надано свої пропозиції, зокрема в частині забезпечення державних гарантій на підвищену оплату праці працівників, зайнятих роботах із важкими, шкідливими та небезпечними умовами праці, а також на роботах з особливими умовами праці тощо.
·  «Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" щодо забезпечення підвищення розмірів пенсій (р.№ 5023), який розглядався СПО об’єднань профспілок і був підтриманий;
·  «Про державний контроль за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки» (р.№ 6119), який був підтриманий тощо.
______________________
07 грудня 2021 року засідання Урядового комітету з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, соціальної політики та у справах ветеранів (у форматі відеоконференції). Прийняв участь – Максимчук В.С., керівник управління соціального страхування і пенсійного забезпечення апарату ФПУ.
На розгляд внесено 6 проектів актів законодавства, 4 з яких опрацьовано профспілковою стороною.
Найбільш важливі:
·   проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2011 р. № 1210 і від 26 вересня 2012 р.   № 886».
СПО об’єднань профспілок погоджено проект постанови.
·       проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до бюджету Пенсійного фонду України на 2021 рік», який розглядався СПО об’єднань профспілок і був підтриманий;
·   проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до пункту 7 Порядку виплати одноразової грошової допомоги на дітей з багатодітних малозабезпечених сімей для підготовки до навчального року», який був підтриманий.
______________________
09 грудня 2021 року засідання Урядового комітету з питань цифрової трансформації, освіти, науки та інновацій, охорони здоровʼя, правової політики, захисту довкілля та природних ресурсів (у форматі відеоконференції). Прийняла участь – Швець І.М., заступник голови Профспілки працівників охорони здоров’я України.
На розгляд внесено 5 проектів актів законодавства, 2 з яких опрацьовано профспілковою стороною, зокрема:
·       проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до пункту 151 постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641»;
Профспілкою працівників освіти і науки України підтримано проект постанови.
·       проекти постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до пункту 19 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я», який був погоджений Профспілкою працівників охорони здоров’я України.
_____________________
10 грудня 2021 року засідання Урядового комітету з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, соціальної політики та у справах ветеранів (у форматі відеоконференції). Прийняв участь – Максимчук В.С., керівник управління соціального страхування і пенсійного забезпечення апарату ФПУ.
На розгляд внесено 4 проекти актів законодавства, 1 з яких опрацьовано профспілковою стороною, зокрема:
·   законопроект «Про внесення зміни до статті 87 Бюджетного кодексу України щодо упорядкування видатків з Державного бюджету України», який був погоджений.
        _____________________
 10 грудня 2021 року засідання Урядового комітету з питань економічної, фінансової політики, паливно-енергетичного комплексу, стратегічних галузей промисловості, розвитку громад і територій та інфраструктури (у форматі відеоконференції). Прийняла участь – Гребеннікова Л.К., заступник керівника департаменту з питань економічного розвитку та ціноутворення апарату ФПУ.
На розгляд внесено 15 проектів актів законодавства, 8 з яких опрацьовано профспілковою стороною.
Найбільш важливі:
·    законопроект «Про службу в органах місцевого самоврядування», який підтримано Профспілкою працівників державних установ України;
·     законопроект «Про водовідведення стічних вод населених пунктів».
СПО об’єднань профспілок опрацьовано зазначений проект постанови та надано свої зауваження і пропозиції.
·    проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження Державної цільової екологічної програми підвищення пожежної безпеки в лісах державних підприємств і установ, що належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів, на 2021–2025 роки» тощо.

© Запорожский обком ПМГУ 2012
Назад к содержимому