Президія ЦР ПМГУ: про ситуацію в галузі та трудові відносини - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

Президія ЦР ПМГУ: про ситуацію в галузі та трудові відносини

Новости ЦК ПМГУ
30 березня 2022 р.

29 березня у відеоформаті відбулось засідання Президії Центральної ради, яку провів Голова ПМГУ Олександр Рябко.
На порядку денному були два основні питання:
1. Ситуація в гірничо-металургійному комплексі України та стан справ на підприємствах галузі і в первинних організаціях ПМГУ.
2. Опрацювання профспілковою стороною деяких положень Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 р. № 2136, який набрав чинності 24 березня.
Про ситуацію в галузі доповіли голови обласних рад ПМГУ: Запорізької – Валерій Сєдов, Дніпропетровської – Андрій Чайка, Донецької – Любов Кобзева, а також Криворізької міськради – Анатолій Макаренко.
У роботі президії приймали участь: голова первинної організації ПМГУ ПАТ «ЗМК «Запоріжсталь» Анісімов Л.О. та голова первинної організації ПМГУ ЗЗК Пастушенко М.М., вони доповіли про ситуацію на підприємствах.
В надзвичайно важких умовах перебуває зараз Харківська обласна організація.

Голова облради ПМГУ Лариса Подать розповіла, що більшість будівель, де працювали інститути, проектні організації, підприємства, зруйновані. Для прикладу - минулої ночі «прилітало» 34 ракети та бомби. А бувало їх і до сотні за добу. Там, де вдалося врятувати обладнання, фахівці працюють дистанційно. Всі перебувають на зв’язку, підтримують один одного, допомагають, чим можуть.

У Донецькій області неймовірно постраждала від обстрілів та бомбардувань південна її частина. З Маріуполем, Великоанадольськом, Новотроїцьким рудоуправлінням відсутній зв’язок. Вибратись з тих територій зараз практично неможливо.

Зважуючи всі обставини, загалом підприємства галузі та первинки ПМГУ можна охарактеризувати таким чином. Найбільше потерпають ті, що знаходяться в районі бойових дій, і Центральна рада та Гуманітарний штаб ФПУ роблять все, щоб врятувати їх, доправити в безпечні місця і розмістити. Є підприємства, які потрапили у блокаду. Обстріли там припинились, але скрутно з продовольством, ліками, виїхати неможливо, війська РФ не дають «зелених коридорів».

І, на щастя, у нас є підприємства і первинки, які стали гуманітарними центрами, приймають біженців, забезпечують всім необхідним і допомагають тим, хто хоче їхати далі - у західні області.

Для того, щоб контролювати ситуацію в галузі та в наших первинках, О.Рябко окреслив два завдання. Перше: налагоджувати оперативну комунікацію Профспілки з керівництвом підприємств. Друге: первинкам бути на зв’язку з усіма спілчанами, підтримувати тих, хто потребує допомоги. За таких складних обставин необхідно зберегти трудовий потенціал підприємств і галузі в цілому, а також дієздатність і злагодженість Профспілки металургів і гірників України.

З другого питання порядку денного, прийнята відповідна постанова Президії ЦР, до якої додається «Інформація – коментар щодо особливостей практичного застосування норм Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» (№2136)».

Інформація-коментар

© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому