За його словами, війна потребує міцного тилу і саме профспілки забезпечують надійний трудовий фронт.

Тетяна Євдокимова, голова Сумської обласної ради профспілок, поінформувала, що профспілки об’єднались із соціальними партнерами, надають допомогу бійцям тероборони, які боронять місто. Підтримують лікарів та усіх, хто самовіддано працює у надскладних умовах війни.
- Для людей важливо, що ми тут, поруч з ними, ми згуртовані і разом працюємо на перемогу, - наголосила вона.

Валерій Матов зазначив, що профспілки підтвердили свою згуртованість і здатність виживати навіть у таких умовах, шукаючі нові форми роботи. Атомники підтримують стабільний рівень виробництва електроенергії, забезпечують діяльність  енергоблоків  атомних станцій, забезпечують радіологічну безпеку на захоплених ворогом АЕС, зокрема, в м. Енергодарі та нещодавно звільненої від окупантів ЧАЕС.

Микола Субота поінформував, що з перших днів війни ФПУ відчинила двері для прийому переміщених осіб та біженців у 16 санаторіях ПрАТ "Укрпрофоздоровниця", а також інших профспілкових об’єктах, які надали тимчасовий притулок для майже 100 тис. осіб. У цих закладах зараз проживає понад 4,5 тис., зокрема   жінки з дітьми, люди похилого віку, а тепер і поранені під час війни, які проходять реабілітацію. М.Субота висловив особливу подяку працівникам санаторно-курорної системи.

Профспілки забезпечують людей їжею та житлом. За рішенням ГумШтабу, тимчасові переселенці з особливими потребами отримують допомогу безкоштовно, а інші люди, в т.ч. і члени профспілок, отримують знижку на проживання в санаторно-курортних закладах.

У ході пресконференції зазначалось, що профспілкові комунікації з переміщеними особами, біженцями проводяться через газету ФПУ «Профспілкові вісті», соціальні мережі в Фейсбуці, Телеграм, Пфофтелеграф, місцеві та регіональні ЗМІ, пресконференції, а також через особисті зустрічі.

У пресконференції взяли участь майже 70 профактивістів, вони відповіли на запитання представників ЗМІ та своїх колег.
Відеозапис пресконференції можна переглянути за посиланням: