Стимул для промисловості: українські металургійні гіганти відновлюють роботу - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

Стимул для промисловості: українські металургійні гіганти відновлюють роботу

Публикации в СМИ
15 квітня 2022 р.

Великі металургійні компанії України, після місяця простою через війну, знову збираються запустити.

Як повідомило видання The Wall Street Journal, перезапускають свої потужності компанії групи Метінвест і ArcelorMittal, попри ряд логістичних проблем.

Перезапуск металургійних гігантів є довгоочікуваним стимулом для української промисловості, яка зазнала великих втрат внаслідок російського вторгнення. Із метою безпеки та через труднощі з поставками й експортом продукції, сталеливарна промисловість була законсервована.

Зараз потужності частково відновлюють роботу. Метінвест запустила дві з чотирьох доменних печей на комбінаті "Запоріжсталь". Однак потужності в Маріуполі та Авдіївці зазнали збитків через бойові дії.
«Доки активна фаза російської військової агресії не припиниться, а надійні канали зв’язку із заводами не відновляться, оцінити масштаби втрат неможливо», – зауважили в Метінвесті.

Окрім цього, в Кривому Розі запрацювала доменна піч ArcelorMittal, до 2 травня планують запустити в роботу домну №8. Компанія планує до середини наступного місяця відновити експорт залізорудного концентрату.

Війна в Україні вплинула не просто на промисловий сектор, а на ситуацію в світі. У Європі за останній місяць на 43% піднялася ціна на гарячекатані рулони. За метричну тонну тепер просять по 1348 євро замість 943 євро станом на 24 лютого.

Великі промислові підприємства України частково відновлюють роботу. Особливо це помітно в Запоріжжі, де в роботі вже частина потужностей «Запоріжсталі», «Запоріжвогнетриву» і «Запоріжкоксу».

«Ми готові працювати й дати відсіч ворогам нашою головною зброєю – мирною працею», – наголосив гендиректор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому