Профспілка активно працює на захист України - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

Профспілка активно працює на захист України

Новости ЦК ПМГУ
21 квітня 2022 р.

20 квітня у відеоформаті відбулось засідання Президії Центральної ради, яку провів Голова ПМГУ Олександр Рябко.

У студії Центральної ради ПМГУ у місті Дніпро був присутній голова первинної організації «Азовсталь» Юрій Дорошенко, якому разом з колегами вдалося виїхати з Маріуполя. Він розповів, що понад чотири тисячі працівників вибрались на територію України і зареєструвались на «гарячій лінії» компанії «Метінвест». Приблизно 500 осіб вийшли на зв'язок, вони живі і також залишили місто. Всього на «Азовсталі» працювали 10 700 металургів. Доля п’яти тисяч людей поки що невідома. Або вони в Маріуполі намагаються вижити під обстрілами, або їм довелося виходити на території, підконтрольні військам РФ. Юрій Дорошенко повідомив, що на підприємствах компанії «Метінвест» готові працевлаштувати металургів з Маріуполя, деякі з них вже працюють у місті Кам’янському.

Про ситуацію в галузі доповіли голови обласних рад ПМГУ: Запорізької – Валерій Сєдов, Дніпропетровської – Андрій Чайка, Донецької – Любов Кобзева, Харківської – Лариса Подать та Криворізької міськради – Анатолій Макаренко.

Про те, як працюють підприємства гірничо-металургійної галузі, розповіли Наталія Маринюк, Леонід Анісімов, Сергій Крамарчук, Юрій Деркач, Сергій Афонін. В цілях безпеки ми не будемо розкривати цієї інформації, лише зазначимо, що профкоми, територіальні та Центральна ради ПМГУ володіють всіма необхідними даними та моніторять дотримання трудових прав працівників в умовах воєнного стану.

Первинки ПМГУ на підприємствах продовжують гуманітарну роботу з вимушеними переселенцями з районів бойових дій, а також допомагають захисникам, які пішли у Збройні Сили України з підприємств, полишивши свої мирні професії. З цього приводу голова профкому «АрселорМіттал Кривий Ріг» Наталія Маринюк подала слушну пропозицію: провести вебінар для профспілкових бухгалтерів, щоб вдосконалити систему фінансової звітності в разі такої допомоги.

Голова Молодіжної ради ПМГУ Катерина Гордєєва повідомила, що четверо членів ради захищають Україну у лавах Збройних Сил, а ті, що залишились на підприємствах, підтримують волонтерський рух.

Голова ПМГУ Олександр Рябко поінформував про засідання Президії ФПУ, у якому він взяв участь 19 квітня. Розповів про організацію роботи Гуманітарного штабу ФПУ та співпрацю з міжнародними об’єднаннями профспілок.

В обговоренні питань порядку денного Президії Центральної ради взяли участь перший заступник голови ПМГУ Валерій Гавриленко, заступник голови ПМГУ Богдан Оверковський, начальник фінансового відділу Євгенія Кондратьєва, головний технічний інспектор праці Володимир Білик, головний правовий інспектор праці Ольга Зубець.

Шановні спілчани, Профспілка і Центральна рада ПМГУ працюють. Ми завжди на зв’язку!

© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому