Заява президії Запорізької обласної ради Профспілки металургів і гірників України - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

Заява президії Запорізької обласної ради Профспілки металургів і гірників України

Новости обкома
5 травня 2022 р.

Шановні члени Профспілки металургів і гірників України!

Звертаюся до вас за дорученням президії Запорізької обласної організації Профспілки металургів і гірників України.

Сьогодні в нашій Україні важкий час, а саме війна, брудна війна, яку розв'язала російська федерація. Вона окупує наші землі, посягаючи на суверенітет, вбиває наших дітей, військових, матерів, дружин, громадян нашої країни, руйнує економіку країни, в тому числі гірничо-металургійний комплекс України. Вся країна сьогодні дає гідну відсіч окупантам, хтось це робить на фронті, хтось у тилу, хтось із-за кордону, усіма можливостями допомагаючи нашій країні.

На превеликий жаль серед наших громадян є люди, які йдуть на співпрацю з окупаційною владою. Така людина є і в гірничо-металургійному комплексі Запорізької області. Голова Первинної організації Профспілки металургів та гірників України «Запорізькій залізорудний комбінат» Пастушенко Микола Михайлович погодився обійняти керівну посаду у місті Дніпрорудному та співпрацювати з окупаційною владою. Цю інформацію ми дізналися в першу чергу від членів Профспілки (в режимі телефонної розмови), також така інформація є на сайті Запорізької обласної Ради народних депутатів, оскільки Пастушенко є депутатом Запорізької обласної ради, таку інформацію він підтвердив особисто. Сьогодні кожен мешканець України, Запорізької області та міста Дніпрорудного розуміє, що це колабораційна діяльність, яка по суті є Державною зрадою і потрапляє під статтю 111 Кримінального кодексу України.

Пастушенко М.М. є уповноваженою особою, як Первинної організації ПМГУ «Запорізький залізорудний комбінат» (є її головою), так і Профспілки металургів і гірників України (він є членом виборних органів Профспілки, а саме Центральної ради та її Президії, Запорізької обласної ради та її Президії).

Ми розглянули це питання на президії Центральної ради Профспілки металургів і гірників України 4 травня і ухвалили рішення про виключення Пастушенко М.М. з членів профспілки та припинення його повноважень у виборчих органах.

Ми вважаємо що така людина не може бути членом Профспілки металургів та гірників України і звичайно він не має жодного права очолювати Первинну організацію ПМГУ «Запорізькій залізорудний комбінат».

Шановні члени профспілки ви можете запитати звичайно - а є підтверджуючі документи? Йде війна і ви чудово розумієте, що окупаційна сторона жодних документів нам не наддасть. Я впевнений, що найближчим часом наша Служба Безпеки України та Прокуратура розберуться в усьому і наддадуть достовірні факти, докази та документи, але на сьогодні факт є і ми не можемо без діяти.
 
Правда за нами і Перемога буде за нами. Слава Україні!

 
За дорученням членів президії
Запорізької обласної ради ПМГУ,
Голова обласної ради ПМГУ                                                                                 СЄДОВ В.М.
© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому