Відбулося засідання президії Запорізької обласної ради ПМГУ - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

Відбулося засідання президії Запорізької обласної ради ПМГУ

Новости обкома
29 листопада 2022 р.

29 листопада поточного року було проведено засідання президії Запорізької обласної ради ПМГУ та оперативна нарада з головами первинних організацій ПМГУ в режимі Zoom - конференції.

На президії було розглянуто два питання:
1. Про навчання профспілкового активу та профспілкових працівників Запорізької обласної організації ПМГУ у 2023 році.
2. Про внесення змін до бюджету Запорізької обласної організації ПМГУ на 2022 рік.
З інформацією по питанням порядку денного виступили заступник голови обласної організації Юрій Шапчіц та головний бухгалтер обласної організації Тетяна Кучеренко.

По кожному з питань були прийняті постанови. По питанню, яке стосується навчання було зазначено, що сьогодні,  в умовах воєнної агресії російської федерації проти України, питання навчання залишається актуальним, але при цьому шляхи реалізації цієї задачі значно ускладнились.

Безперечно, що в цих складних умовах обласна рада та первинні організації ПМГУ повинні докладати максимальних зусиль до сприяння проведенню навчання профспілкового активу та профспілкових працівників.

Стосовно навчання було прийняте рішення, яке відповідає сьогоднішнім реаліям, а саме:
На період воєнного стану Запорізькій обласній раді ПМГУ та профкомам первинних організацій роботу з навчання профспілкового активу та профспілкових працівників проводити у 2023 році за необхідністю, та виходячи з ситуації та обмежень, які викликані військовими діями. Також при прийнятті рішення про необхідність проведення навчання максимально забезпечити безпеку учасників навчального процесу та застосовувати форми ОНЛАЙН та заочного навчання.

По другому питанню також було прийняте рішення по внесенню змін до бюджету обласної організації, а саме корегування витрат по статтям. Тому що витрати на навчання, проведення культурно-масових та спортивних заходів значно скоротились, а навпаки зросли витрати на підтримку членів Профспілки, лікування поранених та надання допомоги сім’ям загиблих членів ПМГУ, членам профспілки з якими були призупинені трудові договори, особам які були вимушені переселитись із окупованих територій.

Після президії відбулася оперативна нарада з головами первинних організацій, на який були розглянуті ряд питань, зокрема охорони праці, а саме проект закону «Про безпеку та здоров’я працівників на роботі». Було запропоновано первинним організаціям звернутися до міністерства економіки України з вимогами не приймати цей закон у такій редакції, та продовжити роботу, що до внесення змін, які пропонує Профспілка металургів і гірників України, бо він суперечить інтересам працівників, про що проінформував головний технічний інспектор праці Ігор Скороходов.  

Також з учасниками наради обговорили підготовку до участі у Конференції Профспілки, яка відбудеться 6 грудня. Валерій Сєдов перед завершенням наради проінформував про законодавчі ініціативи влади, а саме законопроекти «Про колективні угоди та договори» та «Про працю». Він акцентував увагу на необхідності дій, що до не прийняття цих законів у тому вигляді, у якому вони зараз на обговоренні у Верховній Раді України.

Також на оперативній нараді виступили з інформацією завідувач відділом соціально-економічної роботи та трудових відносин Петро Писарев і спеціаліст відділу організаційної, внутрішньопрофспілокової роботи та гласності Артем Кучеренко.
© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому