«Запоріжсталь» за 2022 рік передала лікарням України понад 1,3 тисячі тонн кисню - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

«Запоріжсталь» за 2022 рік передала лікарням України понад 1,3 тисячі тонн кисню

Новости ПАО "Запорожсталь"
17 січня 2023 р.

Протягом 2022 року життєво необхідний кисень від «Запоріжсталі» безоплатно отримували 14 лікарень Запорізької, Дніпропетровської та Донецької областей. У середньому обсяг його відвантаження становив 70 тонн на місяць. Найбільшими споживачами були Запорізькі медичні заклади: міські лікарні та обласна інфекційна лікарня.

«Лікарі на передовій медичного фронту рятують життя тисяч мирних та військових українців, «Метінвест» та «Запоріжсталь» надають їм максимальну підтримку в ці вкрай складні часи. За запитом медиків ми допомагаємо в забезпеченні розхідними матеріалами, ліками, медичним обладнанням та постачаємо медичний кисень абсолютно безкоштовно в українські лікарні. Системна підтримка з нашого боку продовжується й у 2023 році», – зазначив в.о. гендиректора «Запоріжсталі» Роман Слободянюк.

Медичний кисень використовують за важкого перебігу хвороб органів дихання, при серцевій недостатності, отруєннях, для операційного наркозу. Зокрема, кисневу терапію використовують для лікування гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARSr-CoV. Під час лікування одна тонна кисню закриває потреби близько 100 пацієнтів.
© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому