СОЛІДАРНІСТЬ В ДІЇ. ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ ОТРИМАЛА ЧЕРГОВИЙ ГУМАНІТАРНИЙ ВАНТАЖ ВІД ІТАЛІЙСЬКОЇ ЗАГАЛЬНОЇ КОНФЕДЕРАЦІЇ ПРАЦІ - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

СОЛІДАРНІСТЬ В ДІЇ. ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ ОТРИМАЛА ЧЕРГОВИЙ ГУМАНІТАРНИЙ ВАНТАЖ ВІД ІТАЛІЙСЬКОЇ ЗАГАЛЬНОЇ КОНФЕДЕРАЦІЇ ПРАЦІ

Новости ФПУ
12 квітня 2023 р.

1-2 квітня в Одесі Федерація профспілок України отримала черговий гуманітарний вантаж від Італійської загальної конфедерації праці. Цього разу італійські колеги: Серджіо Бассолі (міжнародний департамент ІЗКП), Федеріко Лібертіно (організаційний департамент ІЗКП) і Карло Руджієро (журналіст ІЗКП) передали 5 генераторів для потреб українських профспілок, що постраждали внаслідок війни, у тому числі для підтримки ВПО у центрах прийому переміщених осіб, якими опікуються профспілки.
Урочиста церемонія передачі генераторів відбулася на Куликовому полі за участю заступника голови ФПУ Євгена Драп’ятого, голови Федерації профспілок Одеської області В'ячеслава Буратинського та близько сотні представників громадських організацій Італії. Під час імпровізованого мітингу Євген Драп’ятий висловив вдячність народу Італії за незмінну всебічну підтримку України, профспілкам Італії за солідарність з українськими працівниками, та наголосив на неминучості перемоги України над окупантом.

У рамках перебування в Україні відбулася зустріч делегації Італійської загальної конфедерації праці з профактивом Федерації профспілок Одеської області, під час якої було презентовано діяльність профспілок Одещини в умовах воєнного стану, наслідки війни для працівників, зокрема в сфері освіти та державної служби.

На високому професійному рівні пройшла зустріч у Профспілці робітників морського транспорту України. Перший заступник Голови ПРМТУ Михайло Кірєєв детально ознайомив представників ІЗКП з роботою профспілки, зокрема з підсумками гуманітарної, соціальної, правової допомоги, що надавалася членам профспілки з самого початку російської агресії. Італійські гості відзначили високий рівень проведеної роботи, а також професіоналізм підготовлених інформаційних та відеоматеріалів.

Під час інтенсивних двосторонніх перемовин досягнуто домовленостей щодо напрямків подальшої співпраці між ФПУ та ІЗКП з метою наближення Перемоги та підтримки українських працівників.

Довідково:
Італійська загальна конфедерація праці (італ. Confederazione Generale Italiana del Lavoro; CGIL) - національний профспілковий центр Італії, найважливіше італійське профоб’єднання з моменту свого створення у 1944 році. До складу ІЗКП входить 12 галузевих профспілок, що об’єднують понад 5,5 мільйонів членів. Наразі ІЗКП є другим за чисельністю профоб’єднанням в Європі після Об'єднання профспілок Німеччини.

На міжнародному рівні ІЗКП є членом Міжнародної конфедерації профспілок, Європейської конфедерації профспілок, а також Профспілкового консультативного комітету при ОЕСР.

З перших днів повномасштабної війни ІЗКП засудила агресію росії проти України. Спільно з іншими італійськими профоб’єднаннями у Римі декілька разів будо проведено багатотисячні демонстрації проти війни, перша з яких відбулася вже 26 лютого 2022 року. ІЗКП активно долучилася до ініціатив МКП та ЄКП із солідарної підтримки України.

30 березня 2022 року ФПУ отримала перший гуманітарний вантаж (продукти), зібраний ІЗКП. 20 травня – другий вантаж. У серпні 2022 року ІЗКП передала ФПУ вантажну автомашину «Фіат» разом з третьою партією гуманітарного вантажу.

У липні 2022 року було укладено Меморандум про взаєморозуміння між ФПУ, ІЗКП та неурядовою організацією NEXUS щодо реалізації проекту «Солідарність: надзвичайна ситуація і солідарність з народом України», у рамках якого з липня по грудень 2022 року було профінансовано перебування 240 ВПО протягом 28 днів на профспілкових об’єктах.
© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому