НБУ очікує на значне зниження інфляції вже в першому півріччі - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

НБУ очікує на значне зниження інфляції вже в першому півріччі

Новости ЦК ПМГУ
8 травня 2023 р.

Під впливом жорстких монетарних умов, зниження світової інфляції та стриманого внутрішнього попиту, інфляція в Україні цього року сповільниться до 14,8%. Про це свідчить щоквартальний звіт регулятора за квітень 2023 року.

Водночас, за прогнозами НБУ, наступного року інфляція сповільниться до 9,6%, а 2025 року — до 6%. Ослаблення інфляційного тиску очікується з урахуванням припущення про зниження ризиків безпеки з початку 2024 року, закладене у прогноз, подальше відновлення логістики та виробничих потужностей та послідовну монетарну політику Нацбанку.

При цьому, зазначає регулятор, монетарні умови ще довго залишатимуться досить жорсткими навіть за зниження облікової ставки з четвертого кварталу 2023 року. «Це обумовлюється очікуваним уповільненням інфляції та відповідно зростанням реальної прибутковості гривневих інструментів. Послідовна монетарна політика, спрямована на підтримку привабливості гривневих заощаджень, дозволить зберегти курсову стійкість, у тому числі на етапі пом'якшення валютних обмежень», — йдеться у звіті.

Як повідомлялося, Національний банк покращив прогноз економічного зростання у 2023 році з 0,3 до 2%.

© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому