Європейський експорт металопрокату у 2022 році скоротився на 14% - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

Європейський експорт металопрокату у 2022 році скоротився на 14%

Новости ЦК ПМГУ
8 травня 2023 р.

Згідно з звітом Економічного комітету Європейської асоціації виробників сталі (EUROFER) «Перспективи економічного розвитку та ринку стали на 2023—2024 роки/другий квартал 2023 року», загальний обсяг експорту сталевої продукції з ЄС до третіх країн у четвертому кварталі минулого року скоротився на 20 відсотків у річному порівнянні.

У звітний період експорт плоского прокату з ЄС скоротився на 18%, а експорт сортового прокату зменшився на 29%, повідомляє Steel Orbis.

У 2022 році експорт сталевого прокату з ЄС скоротився на 14% внаслідок скорочення експорту як плоского, так і сортового прокату, що впав на 10% та 22% відповідно. EUROFER повідомила, що Велика Британія, США, Туреччина, Швейцарія та Єгипет були найбільшими експортними напрямками для експорту стали з ЄС у четвертому кварталі минулого року. На ці п'ять країн разом припадало 58% всього експорту сталевого прокату ЄС у зазначений період.

У цьому кварталі експорт готової продукції до Бразилії та Індії зріс на 44% та 7% відповідно, а експорт до Китаю, Туреччини, Швейцарії, Єгипту та Великобританії скоротився на 31%, 36%, 25%, 17% та 14%, відповідно, протягом усього року. Згідно з звітом EUROFER, у четвертому кварталі 2022 року на експорт плоского прокату припадало 71% експорту готової продукції, а на експорт сортового прокату припадало 29%, що залишилися.

© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому