Пільги за Списками №1, №2 не мають бути скасовані - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

Пільги за Списками №1, №2 не мають бути скасовані

Новости ЦК ПМГУ
31 травня 2023 р.


25 травня 2023 року учасники IX пленуму Центральної ради Профспілки металургів і гірників України звернулись до А.К.Кінаха з приводу його ініціативи про скасування пільгового пенсійного забезпечення для персоналу підприємств, що працює у важких та шкідливих умовах виробництва.

Голові Українського союзу промисловців і підприємців А.К. Кінаху
Шановний Анатолію Кириловичу!
Профспілка металургів і гірників України вважає Вас, як співголову Національної тристоронньої соціально-економічної ради, надійним соціальним партнером, який завжди відстоював інтереси людей найманої праці.
Трудові колективи підприємств гірничо-металургійного комплексу були обурені, дізнавшись про Вашу пропозицію стосовно скасування пільгового пенсійного забезпечення. Ця ініціатива суперечить здоровому глузду, нормам чинного законодавства та національним інтересам країни, у її підґрунті – нехтування правами сотень тисяч українців, які важкою працею створюють економічний потенціал держави.
Сьогодні десятки тисяч металургів і гірників захищають Батьківщину в лавах ЗСУ, Національної гвардії та територіальної оборони. Певна частина осіб, зайнятих у галузі, виїхала за кордон. У зв’язку з цим підприємства стикнулися з проблемою кадрового дефіциту. Реалізація Вашої пропозиції тільки загострить ситуацію, адже пільгове пенсійне забезпечення – один з найважливіших мотиваційних чинників для працівників ГМК України.
Наслідки будуть катастрофічними: погіршиться психологічний клімат у трудових колективах, зросте соціальна напруга в суспільстві, опиниться під загрозою стабільність роботи підприємств, більшість з яких є містоутворюючими – саме вони забезпечують робочими місцями переважну кількість мешканців у своїх громадах, поповнюють бюджети різних рівнів коштами, необхідними для життя і розвитку, особливо в умовах війни.
Закликаємо Вас відізвати листа до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля (№06-1-129 від 05.04.2023) щодо скасування пільгового пенсійного забезпечення та Списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, та вважати його прикрою помилкою.
Про Ваше рішення буде поінформовано трудові колективи підприємств ГМК України.
З повагою,
учасники IX пленуму ЦР Профспілки металургів і гірників України

© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому