Сила в єдності! - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

Сила в єдності!

Новости ЦК ПМГУ
31 травня 2023 р.

30 траня у грецьких Салоніках для участі у проміжній Конференції профоб'єднання IndustriAll Europe зібралися представники європейських промислових профспілок. Захід відбудеться з 31 травня до 1 червня під гаслом: «Сила - в єдності».

У роботі Конференції беруть участь близько 500 делегатів національних профспілок, зокрема глави 119 галузевих профспілок із 34 країн, включаючи Україну.

Профспілку металургів та гірників України на всеєвропейській конференції представляє Голова ПМГУ Олександр Рябко.

Сьогодні відбулося засідання Виконкому IndustriALL Europa за участі генерального секретара IndustriALL global Атле Хое та генерального секретаря IndustriALL Europa – Люка Тренгле.

В засіданні взяли участь біля 200 осіб (члени виконкому та запрошені, в т.ч. представники України).

Люк Тренгле привітав українську делегацію, відзначив мужність українського народу у боротьбі за свою незалежність, розповів про братську підтримку українських профспілок членськими організаціями IndustriALL Europa.

Також він поінформував присутніх про ситуацію в економіці та дії профспілок, зокрема:
- про ситуацію в промисловості країн Єврозони. За його словами, на щастя, не відбулося падіння виробництва, але при цьому чутливо зріс рівень інфляції та ціни на основні групи товарів, що знижує рівень життя працівників,
- про падіння рівня доходів працівників та наступ на їхні права та права профспілок, що призводить до виникнення колективних трудових спорів і страйків,
- про посилення впливу профспілок в питаннях забезпечення справедливої оплати праці та якісних робочих місць. Розбудова профспілок заради солідарності і миру буде пріоритетом стратегічного плану на 2023-2025 роки, який завтра затвердить проміжна Конференція.

Члени Виконкому розглянули проекти документів, які має схвалити Конференція.

Завтра делегати Конференції IndustriAll Europe підіб'ють підсумки роботи європейських профспілок з моменту Конгресу, що відбувся 2021 року в режимі онлайн, і опрацюють підходи та погляди на те, як має посилюватись вплив профспілок Європи для досягнення успіхів у боротьбі за гідні, стійкі робочі місця в промисловості, справедливу оплату та умови праці, європейську солідарність та мир.

У заході візьме участь Естер Лінч, генеральний секретар Європейської конфедерації профспілок (ETUC).

Напередодні Конференції її делегати взяли участь у молодіжному заході «Сильний голос молодих промислових робітників Європи».


© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому