Зеленський закликав відмовитися від ідеї про дешеву робочу силу в Україні - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

Зеленський закликав відмовитися від ідеї про дешеву робочу силу в Україні

Новости ЦК ПМГУ
30 червня 2023 р.

Україна має відмовитись від ідеї про те, що її конкурентною перевагою можуть бути порівняно нижчі витрати бізнесу на оплату праці. Про це президент Володимир Зеленський заявив, виступаючи у Верховній Раді.

«Україна після перемоги має відмовитися від ідеї, що праця українців та українок має бути дешевою. Тому що нібито дешевизна праці наших людей була конкурентною перевагою України. Ми маємо на меті досягти такого рівня оплати праці, який можна було б визначати за формулою: «сусіди в Євросоюзі +30%». Це мета, справедлива мета за цю війну», - заявив глава держави.

Водночас він виступив за оновлення законодавства про працю та новий раціональний податковий договір між державою та суспільством після завершення війни.

Зеленський також упевнений, що Україна має достатній потенціал, щоб наростити ВВП до $1 трлн.

«Конкретна мета для ВВП України - це $1 трлн... Це дуже і дуже, дуже висока планка, і виглядає начебто нереальною, але потенціал України здатний це забезпечити», - сказав президент.

Як повідомлялося, віце-прем'єр-міністр Юлія Свириденко на Конференції з відновлення України в Лондоні заявила про плани підвищити номінальний доларовий ВВП України за десять років у 6,2 рази - зі $161 млрд 2022 року до $1 трлн. У довоєнний 2021 рік ВВП України перевищив $200 млрд.
© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому