День металурга і гірника: разом - вистоїмо, разом – переможемо! - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

День металурга і гірника: разом - вистоїмо, разом – переможемо!

Новости ЦК ПМГУ
12 липня 2023 р.

16 липня в нашій країні відзначається День металурга і гірника. В усі часи цей день був важливим і святковим для спілчан, для кожного, чиє життя пов’язане з гірничо-металургійним комплексом. Але останні два роки ми зустрічаємо його у дуже складній і тривожній ситуації. Вже понад п’ятсот днів наша країна героїчно протистоїть жорстокому вторгненню російських окупантів.

І в цей складний час, коли тисячі наших колег самовіддано боронять рідну країну від вражої навали, підприємства гірничо-металургійного комплексу продовжують свою невпинну роботу, адже руда і метал – це головні складові промислової потужності країни, вкрай необхідної для наближення нашої перемоги.

Сьогодні у Дніпрі відбулися урочисті збори, присвячені Дню металурга і гірника України.

Відкриваючи захід, Перший заступник Голови ПМГУ Валерій Гавриленко сказав щирі проникливі слова скорботи за українцями, які віддали своє життя за свободу нашої Батьківщини. Присутні вшанували пам'ять полеглих героїв хвилиною мовчання.

Валерій Миколайович звернувся до представників первинок і територіальних організацій Профспілки зі словами вдячності за сумлінну працю в складних умовах сьогодення, за активну профспілкову роботу, завдяки якій, навіть у воєнний час, не припиняється захист прав робітників підприємств ГМК, надається посильна допомога спілчанам, постраждалим від війни.

З вітальним словом до присутніх звернувся Голова ПМГУ Олександр Рябко: «Сьогодні ми живемо однією мрією, єдиною метою – визволити українські міста і селища, перемогти лютого ворога та повернути в Україну мирне життя. Велика шана і безмежна вдячність спілчанам, які виконують бойові завдання на фронті. Низький уклін і вічна пам'ять тим, хто віддав своє життя за Батьківщину, за наше майбутнє».

Олександр Іванович відзначив, що гірничо-металургійна галузь поєднує представників багатьох професій, які в усі часи – мирні і воєнні - з честю та гідністю виконують свою важку і дуже важливу роботу. «Дорогі друзі! - сказав він, - Ваша щоденна сумлінна праця, нелегка та почесна, - це ваш особистий, гідний внесок в наближення нашої Перемоги».

Голова ПМГУ побажав металургам і гірникам міцного здоров’я, сил, витримки, успіхів у роботі і мирного неба над рідною Україною. «Тримаймося разом, допомагаймо один одному, не залишаймо в біді тих, хто зі злої волі агресора втратив рідних, домівку, місце роботи! – закликав О.Рябко. - Профспілка завжди з вами! Разом - вистоїмо, разом - переможемо!»

Також металургів і гірників привітав очільник Дніпропетровського обласного об'єднання профспілок Анатолій Яловий. Він підкреслив, що саме розвиток гірничо-металургійної галузі свого часу перетворив наш край з аграрної країни на розвинену індустріальну державу. Він згадав про велику роль металургів і гірників у становленні і поширенні профспілкового руху в нашій країні.

На завершення урочистої зустрічі О.Рябко і А.Яловий вручили найактивнішим членам Профспілки металургів і гірників України заслужені нагороди – профспілкові знаки і грамоти.

© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому