НБУ спрогнозував рівень безробіття на 2023-2025 роки - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

НБУ спрогнозував рівень безробіття на 2023-2025 роки

Новости ЦК ПМГУ
6 вересня 2023 р.

Рівень безробіття в Україні знижується, але повільно. Однією з головних причин є кваліфікаційні диспропорції. Про це повідомляє Національний банк України.

«Під час війни зріс попит на одні спеціальності та впав на інші. Дуже часто шукачі роботи пропонують одні навички, а роботодавці потребують інших. У результаті бізнес зазнає великих труднощів із закриттям вакантних позицій», — йдеться у повідомленні.

Серед нових вакансій сьогодні переважають професії, логістика та продажі. Також активніше шукають спеціалістів у галузі охорони здоров'я та освіти. «Проблеми з персоналом, звичайно, додає вимушена міграція, викликана війною», - додають у Нацбанку.

Однак, як зазначає регулятор, пожвавлення економіки все ж таки сприяє поступовому відновленню ринку праці. «Конкуренція за працівників зростає та підштовхує бізнес до підвищення заробітних плат. Про це свідчать як податкові дані, так і дані сайтів з працевлаштування. Згідно з опитуваннями, самі підприємства теж очікують на подальше підвищення витрат на оплату праці», — кажуть у НБУ.

НБУ прогнозує на 2023-2025 роки поступове скорочення безробіття та зростання зарплат українців як у номінальному, так і реальному вимірах.

Післявоєнне відновлення України створить умови для сталого зростання зайнятості та доходів.

Нагадаємо, за даними Нацбанку, у липні 2023 року кількість зареєстрованих безробітних впала до 112,3 тисячі, серед яких 80,5 тисячі — жінки. Рік тому було 296,7 тисячі безробітних. Кількість зареєстрованих безробітних, які отримують допомогу з безробіття, впала за рік з 244,4 до 47,2 тисяч осіб. Потреба роботодавців у працівниках заміщення вільних робочих місць (вакантних посад) становить 47,5 тисяч. Навантаження на одне вільне місце становить 2,0.

© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому