«Ці підприємства стали символами воєнного опору України» - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

«Ці підприємства стали символами воєнного опору України»

Новости ЦК ПМГУ
19 жовтсня 2023 р.

Французьке інформаційне агентство AFP побувало на «Запоріжсталі» групи «Метінвест» і заводі «АрселорМіттал» у Кривому Розі, повідомили  у пресслужбі «Метінвесту».

«Від початку війни металургійна промисловість України, що розташована переважно у прифронтових регіонах, втрачала заводи, персонал, постачальників і доступ до надважливих експортних хабів. Такі втрати допомагають зрозуміти підрахунки Світового банку, за даними якого економіка України зазнала величезних збитків у розмірі $411 млрд за перший рік війни», – цитує «Метінвест» матеріал агентства.

AFP пише, що такі металургійні заводи, як «Запоріжсталь», є основними для економіки України й підтримання виробництва, і їхня робота, навіть на знижених потужностях, свідчить про стійкість галузі.

«Також ці підприємства стали символами воєнного опору України: батальйон «Азов» протистояв російським військам, обороняючись на металургійному комбінаті «Азовсталь» під час облоги портового міста Маріуполь», – зазначили автори.

Найбільшою проблемою для галузі залишається ракетна загроза й логістичні труднощі: через блокаду чорноморських портів із боку держави-агресора Росії експорт продукції ускладнено.

«Минулого місяця «Метінвесту» вдалося відправити вантаж на трьох суднах, які застрягли в чорноморських портах ще з початку війни, але, за словами операційного директора «Метінвесту» О.Мироненка, судновласники бояться відправляти більше суден. Він сказав, що покладає надії на альтернативний чорноморський маршрут, який тестує Україна», – зазначає AFP.

В «АрселорМітталі» підтвердили, що умови для перевезення вантажів надзвичайно складні, тому потрібні альтернативні логістичні схеми. Ця компанія експортувала 85% готової продукції переважно на Близький Схід і в Африку, а зараз більша частина йде до Європи.

«Обсяги виробництва на «АрселорМіттал Кривий Ріг» «незначні» проти довоєнного часу. Але сталь заводів буде потрібна потім – для повоєнної відбудови України», – зазначено в матеріалі.
© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому