Охорона праці потребує комплексного підходу - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

Охорона праці потребує комплексного підходу

Новости ЦК ПМГУ
1 квітня 2024 р.

Питання охорони праці і безпеки на робочому місці – одне з основних в діяльності ПМГУ. Воно ніколи не втрачає своєї важливості, при цьому в його вирішенні не обійтися без об'єднання зусиль Профспілки, органів державного нагляду і роботодавців.

Саме такому комплексному підходу до створення безпечних умов праці на виробництві сприяє підписана торік Угода про співпрацю між Державною службою України з питань праці та Профспілкою металургів і гірників України. У межах її дії 28 березня у Запоріжжі відбулася спільна робоча нарада представників Південно-Східного міжрегіонального управління Держпраці, ПМГУ та керівників служб з охорони праці підприємств ГМК Запорізькій області.

Учасників зустрічі привітали голова Запорізької обласної ради ПМГУ Валерій Сєдов та перший заступник голови ПМГУ Валерій Гавриленко.

«Як показує досвід попередніх років, такі заходи є дуже корисними, - сказав Валерій Гавриленко. - Вони дають позитивний ефект не тільки для людей праці, але й для роботодавців. Їх проведення сприяє запобіганню порушень і нещасних випадків на виробництві, а також зниженню виробничих витрат, пов’язаних з травматизмом. Останнє, в свою чергу, веде до покращення економічних показників підприємств. У складних умовах сьогодення це дуже важливо».

Робота наради розпочалася з доповіді начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Держпраці Валерія Тригубенко. У своєму виступі він розглянув стан виробничого травматизму в Україні, регіоні та галузях нагляду у 2023 році, та ознайомив присутніх із завданнями Державної служби з питань праці на 2024 рік.

Про стан охорони праці на підприємствах ГМК України та підсумки роботи Технічної інспекції праці ПМГУ в 2023 році учасникам наради розповів головний технічний інспектор праці ПМГУ Володимир Білик. Проаналізувавши рівень і причини виробничого травматизму та професійних захворювань на підприємствах ГМК, він підкреслив необхідність виконання роботи щодо запобігання та профілактики нещасних випадків і профзахворювань, акцентував на актуальності проведення періодичних медоглядів працівників, важливості якісного проведення атестації робочих місць та посилення контролю за організацією і проведенням навчання з питань охорони праці.

«Зниження рівня виробничого травматизму та професійних захворювань, зміна застарілих технологій, обладнання та покращення умов праці працівників можливо тільки через відкритий діалог між роботодавцями, профспілками та урядом», - підсумував Володимир Білик.

З інформацією щодо недопущення випадків травмування працівників сталеплавильних цехів з причин викиду розплавленого металу виступив директор з охорони праці та пожежної безпеки ПрАТ «Дніпроспецсталь» Сергій Хижняк, про заходи безпеки під час проведення аварійно-відновлюваних робіт після ракетних обстрілів та атак БПЛА доповів голова профкому заступник начальника ЗКСВАРС «Кобра» Едуард Нехорошев, про підготовку до проведення Всесвітнього дня охорони праці в 2024 році розповів начальник відділу охорони праці ПАТ «Запоріжсталь» Кирило Гаврилюк.

Учасники зустрічі підтримали впевненість першого заступника голови ПМГУ Валерія Гавриленка в тому, що ця нарада стане першою у низці спільних заходів Державної служби України з питань праці та Профспілки металургів і гірників України, спрямованих на збереження життя та здоров’я і зниження ризиків травмування працівників ГМК. Реалізація подібних ініціатив буде доречною не тільки в Запорізькій області, а й в інших регіонах, де працюють члени нашої Профспілки.

Фотогалерея                                                                                                                                   Інформація cайту Цр ПМГУ
© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому