Європа скорочує робочий час - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

Європа скорочує робочий час

Новости ЦК ПМГУ
16 квітня 2024 р.

Починаючи з лютого 2024 року 45 німецьких компаній працюють не п'ять днів, а чотири дні протягом шести місяців – і все це за збереження повної оплати праці та збереження 100% ефективності. Одним із ініціаторів експерименту є організація 4 Day Week Global, яка вже реалізувала подібні проекти у США, Канаді та Великій Британії. Результати скрізь були однакові. Співробітники показали велику продуктивність та задоволеність своїми обов'язками.

«Результати дослідження, яке щойно розпочалося в Німеччині, можуть стати ще одним будівельним блоком, який сприятиме зміні правил. Майже вся Європа повільно прямує до скорочення робочого часу», - коментує експерт з мовних та міжкультурних навичок Сільвія Джонсон.

Експерименти 4 Day Week Global не є винятком. Наприклад, Microsoft протестувала чотириденний робочий тиждень у своїх японських офісах. Продуктивність праці працівників зросла на 40 відсотків.

Згідно з дослідженням, проведеним Кембриджським університетом та Бостонським коледжем у кількох десятках британських компаній, скорочення кількості робочих годин на 20 відсотків призвело майже до 40 відсотків збільшення продуктивності. Крім того, працівники помітили значне зниження рівня стресу.

Як зазначають експерти, скорочення робочого часу поступово стає новим стандартом, що регулюється законодавством у Європі. У січні Іспанія оголосила про введення 38,5-годинного робочого тижня, який до 2025 року планується скоротити ще на годину. Уряд Іспанії вказує на бажання зберегти баланс між роботою та особистим життям як одну з причин таких змін.
© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому