Питання колективно-договірного регулювання –пріоритет профспілкової роботи - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

Питання колективно-договірного регулювання –пріоритет профспілкової роботи

Новости ЦК ПМГУ
17 квітня 2024 р.

Численні важливі питаннями колективно-договірного регулювання були обговорені сьогодні на розширеному засіданні Постійної комісії ЦР ПМГУ із соціально-економічної роботи, в якому взяли участь голови територіальних організацій Профспілки, первинних профспілкових організацій, фахівці з питань соціально-економічної роботи та правового захисту. Засідання, яке проходило у очно-заочному форматі (з основною студією в Дніпрі), відкрив голова комісії Володимир Максак. Він окреслив теми порядку денного, наголосив на важливості якісного і вправного ведення колективних переговорів з роботодавцями в надто складній поточній ситуації з метою ефективного захисту трудових прав та інтересів працівників підприємств гірничо-металургійного комплексу України.

Голова ПМГУ Олександр Рябко, привітавши учасників розширеного засідання Постійної комісії, підкреслив, що питання колективно-договірного регулювання, вміння знаходити ґрунтовні аргументи для діалогу з роботодавцем та принципово відстоювати свою позицію є найважливішими в профспілковій роботі. Адже саме цим шляхом можна вирішити більшість питань щодо захисту нашого основного капіталу - людей праці.

Як приклад він навів складні, але успішні колективні переговори, які були проведені первинними організаціями ПМГУ Дніпровського металургійного заводу (голова ПО Сергій Крамарчук) та металургійного комбінату «АрселорМіттал Кривий Ріг» (голова ПО «АрселорМіттал Кривий Ріг» Наталя Маринюк).

Саме про досвід вдалого виборювання своїх законних вимог, про нелегкий шлях перемовин з роботодавцями присутнім розповіли голова ПО ПМГУ ПрАТ «Дніпровський металургійний завод» Сергій Крамарчук та головний спеціаліст з економічних питань ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Тетяна Пріцкау.

Про особливості та проблеми застосування законодавства України у колективно-договірному процесі в умовах воєнного стану розповів заступник Голови ПМГУ Богдан Оверковський. Він презентував проект Довідника голови первинної організації ПМГУ з питань колективних переговорів, розроблений фахівцями Центральної ради Профспілки, і запросив всіх присутніх до обговорення цього корисного документу.

Провідний експерт з регулювання соціально-трудових відносин Валентина Броннікова розкрила тему використання у соціальному діалозі з роботодавцями інформації про їхню діяльність. Увагу присутніх на окремих аспектах та показниках економічного аналізу, доцільних для використання при підготовці та веденні колективних переговорів, акцентувала начальник відділу соціально-економічної роботи Ольга Гончарук.

На думку учасників розширеного засідання Постійної комісії ЦР ПМГУ із соціально-економічної роботи, теми, що були обговорені у колі фахівців, надважливі для успішної роботи Профспілки, а отримана інформація має суто практичну цінність, і тому безперечно стане у нагоді у роботі профспілкових лідерів і працівників.
© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому