Тримаючи руку на пульсі інформаційних справ - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

Тримаючи руку на пульсі інформаційних справ

Новости ЦК ПМГУ
13 травня 2024 р.

У сучасному світі всі суспільно значущі процеси мають інформаційну складову. Кожна подія, кожне рішення, кожна ініціатива сьогодні є джерелом інформації, яка при правильному підході здатна впливати на думки та змінювати життя людей. У Профспілці металургів і гірників України про це знають. Не дарма ж інформаційна робота вже багато років є одним з пріоритетних напрямів діяльності ПМГУ.

Визначати загальний вектор такої роботи, а також дієво сприяти підвищенню її ефективності покликана відповідна Постійна комісія ЦР Профспілки. У її складі – представники профорганізацій різних рівнів, члени Центральної ради. Тримаючи руку на пульсі інформаційних справ кожного дня, вони завжди в курсі найбільш актуальних питань з теми – і двічі на рік неодмінно збираються разом, щоб їх обговорити.

От і на початку травня комісія провела своє чергове засідання. Відкрив його перший заступник голови ПМГУ Валерій Гавриленко. Привітавши присутніх, він нагадав їм про особливе значення інформування спілчан у важких умовах війни та економічної кризи, а також закликав до активізації інформаційного супроводження подій в усіх ланках Профспілки – від профгрупи до Центральної ради.

Модератором засідання традиційно виступила голова комісії – очільниця первинки ПМГУ «Запоріжвогнетрив» Олена Логунова. Вона ж поділилася з колегами практичним досвідом запуску та ведення Viber-груп для профактиву первинки. Головними секретами успішного застосування месенджерів на рівні первинної організації, цехкомів та профгруп, за її словами, є грамотна організація інформаційної вертикалі та виконавча дисципліна.

Начальник ІЦ ПМГУ Варвара Смірнова озвучила підсумки опитування щодо інформресурсів Профспілки, проведеного Інформаційним центром. У добровільному анкетуванні взяли участь 73 профорганізації. Як показали його результати, всі вони приділяють увагу інформуванню, застосовуючи різні канали комунікацій. Попри технічний прогрес, найпопулярнішим з них все ще залишаються інформаційні стенди (їх використовують 82% опитаних організацій). У вжиток 54% опитаних організацій активно увійшли месенджери. Соціальні мережі менш популярні: у них присутні 22% опитаних організацій. Деякі організації зберігають добру традицію плідної співпраці з інформаційними ресурсами підприємств. А от випуск друкованих профспілкових ЗМІ на тлі подій останнього часу фактично не відбувається.

Провідний фахівець ІЦ Елеонора Сіліверстова ознайомила членів комісії з результатами конкурсу «Інформація. Знання. Дія» – 2023 році, зазначивши, що цьогоріч на конкурс надійшло 13 заявок. Найбільша кількість робіт були представлені у номінаціях: «Публікація про ефективну реалізацію основних напрямів роботи ПМГУ», «Публікація про захисників України – працівників підприємств, членів ПМГУ», «Публікація про профспілкового лідера, активіста», «Публікація, спрямована на створення позитивного іміджу Профспілки», «Публікація про творчий підхід до профспілкової роботи», «Публікація про волонтерський рух у первинних і територіальних організаціях ПМГУ» та «Фотосупровід інформації про роботу Профспілки».

Взявши до уваги докладну інформацію про надані матеріали та їх авторів, члени комісії затвердили проєкт Постанови про підсумки конкурсу «Інформація. Знання. Дія» на краще висвітлення в ЗМІ діяльності Профспілки металургів і гірників України та її організаційних ланок у 2023 році, та рекомендували його до розгляду Президією ЦР Профспілки, засідання якої відбудеться наприкінці травня. Крім того, вони обмінялись думками щодо перспектив практичного застосування мобільного додатку «Профспілка цифрова», розробленого з ініціативи Федерації профспілок України, та ухвалили план роботи комісії на ІІ півріччя 2024 року.

© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому