Нестача співробітників і зростання зарплат: яка ситуація з персоналом у ГМК України - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

Нестача співробітників і зростання зарплат: яка ситуація з персоналом у ГМК України

Новости ЦК ПМГУ
5 червня 2024 р.

В умовах повномасштабної російської агресії компанії українського ГМК вжили комплекс заходів для підтримки своїх співробітників і збереження трудових колективів – від фінансової та психологічної допомоги до сприяння в релокації та новому працевлаштуванні. І це навіть попри 70%-ве падіння обсягів виробництва у 2022 році та втрату 40% усіх сталеплавильних потужностей.

Навіть працюючи у збиток, компанії галузі робили все для того, щоб персонал мав стабільну зайнятість і дохід – зарплати платили вчасно, простої оплачували згідно з вимогами законодавства, співробітників залучали до допоміжних робіт.

«Наші підприємства різними способами, зокрема й через поступове збільшення зарплат та інших соціальних гарантій, намагаються зберегти трудові колективи. За несприятливих умов, коли ціни на продукцію ГМК дуже далекі від історичних максимумів, а витрати українського бізнесу на логістику зростають, навіть мінімальне збільшення витрат дається нашим підприємствам непросто», – каже Сергій Біленький, голова Федерації металургів України.
© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому