VI Пленум Запорізької обласної ради Профспілки металургів і гірників України - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

VI Пленум Запорізької обласної ради Профспілки металургів і гірників України

Новости обкома
19 травня 2023 року

18 травня 2023 року відбувся VI Пленум Запорізької обласної ради Профспілки металургів і гірників України з основним питанням:
-      Соціально-трудові відносини на підприємствах ГМК Запорізької області в умовах воєнного стану.

Виступив з доповіддю: голова Запорізької обласної організації ПМГУ Валерій Сєдов.
У своїй доповіді він відзначив наступне:
«З початку повномасштабного вторгнення російського агресора на територію України 24 лютого 2022 року, безпрецедентного руйнування міст і населених пунктів, інфраструктурних об’єктів економіки, убивств мирних громадян України ми зіткнулися з реальністю, що зажадала від нас абсолютно нових дій і пріоритетів повсякденного життя та звісно і у нашій профспілковій роботі.

З перших днів військової агресії російської федерації, в умовах війни Профспілка та всі її організації докладають максимальних зусиль до сприяння забезпеченню обороноздатності країни і це стало пріоритетом в роботі всіх ланок профспілки. Сьогодні у роботі нашої Профспілки основне завдання – збереження життя людей, збереження джерел існування у вигляді заробітних плат, та різноманітних допомог, у тому числі гуманітарної допомоги. В умовах війни дуже непокоїть профспілки, що зі стрімкими змінами у законодавстві значно обмежуються Конституційні права громадян, громадських організацій тощо. Профспілка, її фахівці, та організації активно працюють над законопроектами, які безпосередньо стосуються трудових, соціальних прав та гарантій робітників.

ГМК Запоріжжя, та і усієї України сьогодні має ряд дуже складних проблем: знищення підприємств, відсутність внутрішнього ринку, падіння попиту та цін на металопродукцію і руду, логістичні та енергетичні проблеми, зростання собівартості продукції, від успішного вирішення цих проблем залежить подальша доля нашої галузі. Ми чудово розуміємо, що в основі досягнення високих рівнів у заробітній платі наших членів Профспілки є ефективна виробнича діяльність промислових підприємств України.

Питання відновлення післявоєнної економіки України має дуже велике значення у зв'язку з необхідністю подальшого розвитку нашої країни, і це розуміють власники підприємств, це розуміють профспілки і активно долучаються до цього процесу».

В обговоренні доповіді прийняли участь:
Кочев Геннадій Валерійович – голова первинної організації ТОВ «ЗТМК»;
 
Максак Володимир Васильович – перший заступник голови первинної організації ПАТ «Запоріжсталь»;
 
Нехорошев Едуард Анатолійович – голова первинної організації КСВАРС «Кобра».
 
Усі виступаючі відзначали, що  металурги і гірники розуміють реальне становище в галузі і роблять усі кроки для того, щоб пережити цю війну, перемогти та зберегти підприємства. Слово ПЕРЕЖИТИ, це не просто слово, а це дуже великі втрати, які несуть підприємства, а найболючіші втрати несуть сьогодні люди – члени нашої Профспілки.

Також виступаючи підкреслювали, що сьогодні у роботі нашої Профспілки основне завдання – збереження життя людей, збереження джерел існування у вигляді заробітних плат, та різноманітних допомог, у тому числі гуманітарної допомоги. Це все при тому, що фінансового ресурсу дуже мало. Значно зменшився він у Профспілки, причину усі розуміють, зменшився ресурс і у держбюджеті, у бюджетах місцевого самоврядування, у підприємств.
 
На Пленум були запрошені та прийняли участь в роботі – Гавриленко Валерій Миколайович – перший заступник голови Профспілки металургів і гірників України, Белескова Тамара Федотівна – заступник голови Запорізької обласної ради Профспілок та Білик Володимир Іванович – начальник відділу охорони праці ЦР ПМГУ. Усі вони виступили з інформацією о стані ГМК України та загальної економічної ситуації в Державі.




 
По підсумкам обговорення доповіді була прийнята постанова Пленуму.  

На Пленумі були вручені нагороди з нагоди 105-річниці технічної інспекції праці:
Нагрудним знаком ЦР ПМГУ «За активну роботу в Профспілці металургів і гірників України» були нагороджені:
Скороходов І. О. – головний технічний та правовий інспектор праці Запорізької обласної організації ПМГУ;
Ільїн О.В. – голова первинної організації ПМГУ в АТ «Запорізький завод феросплавів».

Почесною грамотою ЦР ПМГУ були нагороджені:
Безуменко С.В. – голова профкому ЦХП ПО ПМГУ ПАТ «Запоріжсталь»;
Данченко В.Г. – начальник відділу охорони праці ПрАТ «Дніпроспецсталь».

ТІЛЬКИ РАЗОМ МИ СИЛА, ТІЛЬКИ РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМ!
© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому