До обласного марафону донорства долучились представники Запорізької обласної організації ПМГУ. - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

До обласного марафону донорства долучились представники Запорізької обласної організації ПМГУ.

Новости обкома
21 червня 2023 р.

У Запоріжжі триває марафон донорства, присвячений  Міжнародному дню донора й покликаний поповнити стратегічні запаси крові для обласної лікарні.

20 червня поточного року і своєю кров’ю поділилися працівники АТ «Запорізькій завод феросплавів» та ПрАТ «Український графіт», члени профспілки прийшли до КНП «Запорізька обласна клінічна лікарня» на чолі з головним технічним інспектором праці Запорізької обласної організації ПМГУ Скороходовим І.О.

За даними МОЗ,  60% населення планети не має протипоказань щодо донорства, але з них – лише 5% здають кров. Це зовсім мало, адже лікарні постійно мають потребу у запасах крові, аби бути готовими до безперебійної роботи в кризових умовах. Крім того, як запевняють лікарі, регулярні дотації зменшують ризик розвитку тромбозів, серцево-судинних захворювань та злоякісних новоутворень. Хибною також є думка про те, що потрібні лише рідкісні групи крові, адже потреба в крові, як рідкісних, так і поширених групах, є завжди. Якщо ви здаєте кров не конкретному реципієнту, то вона надходить у загальний банк крові. Там вона зберігатиметься до того моменту, поки не виникне термінова потреба у переливанні крові. Чим поширеніша група крові – тим більше її потрібно.

До марафону донорства для КНП «Запорізька обласна клінічна лікарня» може долучитися кожен. Для цього можна звернутися до Запорізької обласної організації ПМГУ за тел. 0980973309, або до медичного закладу  за адресою вул. Оріхівське шосе, 10 (головний корпус, 8 поверх, відділення клінічної та виробничої трансфузіології), тел. 0688129776, 0661460317.

Наступна здача крові членами профспілки з інших підприємств запланована на 27 червня.
© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому