VII пленум Запорізької обласної ради Профспілки металургів і гірників України дав старт звітно-виборчій кампанії металургів і гірників Запорізького регіону. - Запорожский обком ПМГУ

***** Профспілки - за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей! ***** Профсоюзы - за единую Украину, мир и согласие, улучшение благосотояния людей! ***** Запоріжжя - це Україна! ***** Запорожье - это Украина! *****

Герб Запорожского ОК
Сталевар
Запорізька облрада ПМГУ
Офіційний сайт
Памятник на площади Фестивальной
Перейти к контенту

VII пленум Запорізької обласної ради Профспілки металургів і гірників України дав старт звітно-виборчій кампанії металургів і гірників Запорізького регіону.

Новости обкома
20 грудня 2023 р.

19 грудня 2023 року відбувся VIІ пленум Запорізької обласної ради Профспілки металургів і гірників України з основним питанням:
 
-      Про проведення звітно-виборної кампанії у Запорізькій обласній організації ПМГУ.
 
По основному питанню виступив з інформацією: заступник голови Запорізької обласної організації ПМГУ Юрій Шапчіц.
 
У своїй доповіді він відзначив наступне:
 «Звітно-виборна кампанія проходитиме у надскладній соціально-економічній обстановці. Продовжується війна, яка відбивається на всій економіці України, а особливо на промисловості, зокрема металургії. А саме страшне це те, що кожного дня гинуть люди, які становлять головне і найдорожче багатство для України. І, звичайно ж, антипрофспілкова політика влади нам не дає спокійно працювати. Таке враження, що наша влада працює на нівелювання ролі профспілок.

В кожній первинній організації, а їх на сьогодні дев’ятнадцять, склалася своя ситуація, тому в ході звітно-виборної кампанії кожному профспілковому комітету необхідно проаналізувати як труднощі, з якими зіткнулися у звітному періоді, де мали місце недоліки в роботі, так і досягнення, успіхи, які є у більшості наших первинних організацій. Потрібно визначити, як діяти далі, щоб вирішувати проблеми, а вони, як ми бачимо, в останні роки постійно виникають і виникатимуть, звести до мінімуму недоліки, і примножити те позитивне, чого ми досягли.

Нам доведеться відповідати членам Профспілки на багато злободенних питань соціально-економічного, життєвого, виробничого характеру. Якщо в ході звітно-виборної кампанії ми зосередимося на невирішених або погано вирішуваних проблемах, у тому числі на необхідності зростання реальної заробітної плати, поліпшення умов праці, відверто обговоримо причини не ефективної роботи з рядовими членами Профспілки, недостатнього залучення молоді до Профспілки, то ми дійсно з урахуванням думки всіх членів Профспілки, зможемо виробити заходи організаційного, фінансового, та інформаційного характеру для подальшого зміцнення обласної організації Профспілки».

В обговоренні доповіді прийняв участь:
 
Валерій Гавриленко – перший заступник голови Профспілки металургів і гірників України.
 
Він відзначив, що  металурги і гірники розуміють реальне становище в галузі і роблять усі кроки для того, щоб пережити цю війну, перемогти та зберегти підприємства. Сьогодні у роботі нашої Профспілки основне завдання – збереження життя людей, збереження джерел існування у вигляді заробітних плат, та різноманітних допомог, у тому числі гуманітарної допомоги.
 
Валерій Миколайович акцентував увагу на тому, що у кожної первинної організації своя ситуація, але завдання у всіх одне: як би складно не було, але кампанія повинна бути проведена, під час якої потрібно разом із профспілковим активом визначити плюси та мінуси в нашій роботі та намітити шляхи її вдосконалення з урахуванням сучасних умов.

По підсумкам обговорення доповіді була прийнята постанова пленуму.
 
Також були обговорені та прийняти постанови ще по трьом питанням:
 -        Про план основних заходів Запорізької обласної ради Профспілки металургів і гірників України на 2024 рік.
 -        Про навчання профспілкового активу та профспілкових працівників Запорізької обласної організації ПМГУ у 2024 році.
-        Про виконання кошторису за доходами та видатками профспілкового бюджету Запорізької обласної ради ПМГУ за 11 місяців 2023 року та про затвердження кошторису доходів та видатків Запорізької обласної ради ПМГУ на 2024 рік.
 На пленумі були вручені нагороди:
 
Почесною грамотою Запорізької обласної ради ПМГУ був нагороджений:
 Сергій Бессонов – голова первинної організації ПМГУ Запоріжкокс.
 
Нагрудним знаком ФПУ «Профспілкова звитяга» була нагороджена:
 Галина Анедченко – заступник голови первинної організації ПМГУ Запоріжкокс.

 Валерій Сєдов привітав усіх учасників пленуму з наступаючими новорічними святами, побажав усім здоров’я та ПЕРЕМОГИ!
© Запорізька облрада ПМГУ 2012
Назад к содержимому